“Не зная Борисов, ако има документи, да излезе и да

...
“Не зная Борисов, ако има документи, да излезе и да
Коментари Харесай

Асен Василев: Арестът на Борисов и изгонването на руските дипломати не са грешки

“Не зная Борисов, в случай че има документи, да излезе и да ги покаже. Когато “Газпром” спря да извършва доставките, газ имаше. При нас бяха всички най-черни сюжети. Имаше бърза реакция, нямаше прекъсване на потреблението. Чирен се цялостни. Започнахме да получаваме в цялостен размер азерски газ. Успяхме да създадем дълготраен контракт за 7 карга, които да покрият потребностите до март.

Заварихме азерски газ на 30 %. Сега ги получаваме в цялостния размер. От гръцката страна всичко е приключено. Дали има незавършени строителни работи, това че някоя чешмичка не е направена, не следва да се спре плана. Има изразена страна от държавното управление, тръбата да проработи. Това трябваше да се случи в края на август.

За първите две карга има обезпечени слотове, а за останалите - на Ревитус се усилва потенциала. Ако не се подпише контракта, ще изпуснем питомното и ще гоним дивото.

В края на годината може да си предявим арбитражни искове към “Газпром”, когато договорът изтече. Александър Николов /бел. ред. някогашен енергиен министър/ си свърши работата добре. Имаше доста сериозни обстановки през последните 7 месеца. Да сте чули да споделяме, че има безпорядък, че другите са отговорни, да плашим хората и да вършим щабове. Ако не можеш да се оправиш, започваш да плашиш хората.

Въпрос към Росица Велкова за Спецов. Тя е решила, че желае да работи с други хора. Има изключителна събираемост на налозите, добави той.

Василев отговори на въпроса от кой момент са охладнели връзките на Политическа партия с президента Румен Радев: “Отстраняване на Николай Павлов като началник на “Булгаргаз”, както и лишаване на позволява на Сотир Цацаров като началник на КПКОНПИ”, посочи той.

Относно предлагането Политическа партия да се яви с Демократична България дружно на изборите, Василев посочи: “Събираме и проучваме данни. Прагматичен ще е метода дали можем да вземем повече мандати дружно и поотделно. Този път отново си вършим изследванията. На базата на това ще решим.

Докато Борисов управлява ГЕРБ, е невероятно да има коалиция. Няма по какъв начин, до момента в който той провежда системата на отклонение на обществен запас, изобщо да се приказва за такова нещо. Не мисля, че карцерът на Борисов е бил неточност. Имало е данни за показания, за закононарушения. Прокуратурата прави инспекция. Казаха, че е нямало неотложност, което е право на съда да реши. Не е неточност изгонването на съветските дипломати. Мисля, че ние ще сме първа политическа мощ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР