Не знам защо това се коментира. Не съм останал с

...
Не знам защо това се коментира. Не съм останал с
Коментари Харесай

Енергийният министър: Не мисля, че има допирна точка между Петков и Борисов

Не знам за какво това се разяснява. Не съм останал с усещане да се реферира за това нещо. Не мисля и че има допирна точка сред Борисов и Петков, сподели министърът на енергетиката пред публицисти в отговор на въпрос за думите на президента Радев от през вчерашния ден, че има заплаха да се повтори моделът ГЕРБ в ръководството на енергийните сдружения и по-конкретно в "Булгаргаз ", съобщи кореспондент на.

Доколкото знам, в настоящите контракти на "Булгаргаз " не е променяно нищо. Причините за смяна в сдружението са преди всичко то да е оптимално ефикасен публичен снабдител, а като вторична функционалност да е държавна компания, която носи оптималната изгода за себе си, а не за външни лица. Говорейки за медиатори, очевидни или скрити, мисля че напред във времето ще стане ясно по кое време и по какъв начин са употребявани медиатори, съобщи Николов.

Попитан дали вижда проблем в това, че новият изпълнителен шеф на "Булгаргаз " Людмил Йоцов е работил във компания, която се свързва с "Газпром ", предвид на това, че предстоят договаряния с съветската компания за за новия дълготраен контракт, министърът уточни: "Ако разгледате историята на сдружението, към което реферирате, в случай че разгледате биографията на индивида, за който говорите, мисля че сами ще си извършите изводите ".

По думите му главната цел на новото управление на "Булгаргаз " е да се направи обзор на всички съществуващи документи. След би трябвало да се прегледат всички спомагателни механизми за доставка на спомагателни количества по съществуващите контракти. Трето, да се преглада методът на потребление на хранилището в Чирен. Четвърто – да се прегледат комерсиалните връзки по всички вероятни структури, по които се търгува природен газ – било то газов хъб "Балкан " или различната борса, която получи лиценз съсвен скоро. Всичко това би трябвало да докара до една по-ясна картина за финансовото положение на сдружението и за това по какъв начин може да бъде понижен общественият напън от разноските за отопление към семействата, разяснява.

Той означи, че Българският енергиен холдинг е направил разбор, който демонстрира задоволително ясно, че в "Булгаргаз " са направени нарушавания, кото не би трябвало да бъдат допускани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР