Не знам откъде г-н Трифонов черпи тази информация, той не

...
Не знам откъде г-н Трифонов черпи тази информация, той не
Коментари Харесай

Андрей Гюров за критиките на Трифонов: Той не участва в никакви срещи, откъде черпи информация?

Не знам от кое място господин Трифонов черпи тази информация, той не взе участие в последните месеци нито в лидерския съвет, да не приказваме в експертните препоръки, където се събираме всички представители на обединението. За нас постоянно е било от изключителна значимост разговорът в обединението да върви. Такъв разговор следва през днешния ден на съдружен съвет, на който ще бъде разискван окончателният пакет от ограничения.

Това съобщи в студиото на „ Тази заран “ по bTV ръководител на парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ Андрей Гюров.

Припомняме, през вчерашния ден водачът на „ ИТН “ Слави Трифонов влезе намерено в борба с съдружния сътрудник „ Продължаваме промяната “. В собствен пост във „ Facebook “ рифонов урекна най-голямата партия в обединението, че няма разговор, че се приказват погрешни неща и партията си прави каквото си желае. „ Защо споделям всичко това? Казвам го като предизвестие. Надявам се да са ме разбрали. “, написа Трифонов, като сочи серия от образци от последните седмици.

Предупреждението му идва на фона на течащ съдружен съвет за антиинфлационната политика на държавното управление. Още през вчерашния ден сутринта стана ясно, че напрежението пораства, откакто ръководителят на бюджетата комисия Люмобир Каримански от Има Такъв Народ разгласи, че с партията не са съветвани някои от шумно рекламираните ограничения като въвеждане на отстъпки по бензиностанциите и нарастване на пенсиите.

„ Да, знам, че звучи малко необичайно, в случай че " ИТН " е част от ръководещата коалиция, само че е реалност. Нелеп факт. Защото представителите на " Продължаваме промяната " в този кабинет нито се допитват до съдружните си сътрудници, нито чуват какво им споделят, нито си вземат записка, а доста постоянно вършат каквото си желаят ", акцентира през вчерашния ден Трифонов.

Днес Андрей Гюров още веднъж стартира концепциите на Политическа партия:„ Пакетът (б.р. от 14 антикризисни ограничения на стойност 2 милиарда лева.), които представихме през вчерашния ден, включва неща, зад които можем да застанем, които са остойностени от Министерство на финансите и знаем, че можем да се вместим в бюджетната рамка, която сме задали и които дават отговор на главните правила, които отстоява „ Продължаваме промяната “ от началото на предизборната акция “.

Припомняме, че пакетът от антикризисни ограничения включва увеличение на минималната пенсия от 370 на 450 лева от юли и съразмерно повишаване на всички пенсии (с 21,6%). Максималната пенсия пък ще бъде увеличена от 1500 лева на 3400 лева от юли. От октомври ще има нова актуализация на пенсиите, която ще е на друг принцип от прилагания до момента и ще понижи разликата сред старите и новите пенсии.

Данъчното облекчение за работещите родители ще се усили от 450 на 600 лева за едно дете и от 900 на 1200 лева – за две деца.В ограниченията е и отстъпката от 25 ст. при зареждането на гориво до 50 л от физическите лица.

Предлага се още от 1 юли да се понижи на 9% Данък добавена стойност за парното и топлата вода, както и да се вдигне прагът за регистрация по Данък добавена стойност на компаниите на 100 000 лева Също и освобождение от данък на тока и газа.

Гюров съобщи, че ограниченията не са признати " под натиска на улицата ".

Преизчисление на пенсиите

Гюров съобщи, че от октомври ще се направи преизчисление на пенсиите, тъй че да се отстрани съществуващото неравноправие и разлика сред хората, които са се пенсионирали по-рано или по-късно, без значение че имат идентичен застрахователен стаж.

" Начинът, по който става това е, като се промени „ швейцарското предписание “ да не е 50% от инфлацията и 50% от осигурителния приход, а постоянно нарастването да е с по-високото от двете. Това ще го създадем ретроактивно от 2008 година, което ще отстрани несправедливостите, които са насъбрани във времето ", добави той.

Според Гюров по Кодекса за обществено обезпечаване е трябвало да има нарастване на пенсиите за последните 10 година

" По време на ръководството на ГЕРБ има едни 10-20 милиарда лева, които са взети от българските пенсионери и са отишли в всякакви черни каси, чекмеджета и кюлчета ", съобщи още депутатът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР