Не знам нищо за Джулиан Асандж или WikiLeaks. Това заяви

...
Не знам нищо за Джулиан Асандж или WikiLeaks. Това заяви
Коментари Харесай

Тръмп не знае нищо за Асандж и WikiLeaks

Не знам нищо за Джулиан Асандж или WikiLeaks. Това съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп във връзка задържането на създателя на осведомителния портал, заяви Гардиън.

Тръмп приказва по тематиката преди срещата си с южнокорейския президент Мун Дже – ин. Американските медии припомниха думи на Тръмп от президентската му акция.

Тогава той похвали портала на Асандж. Освен това Тръмп на няколко пъти отбелязва, че обича да чете уеб страницата. През 2017 година Тръмп съобщи, че не поддържа, само че и няма да се опълчи на арест на Асандж.

„ В момента WikiLeaks не ми е тематика “, съобщи Тръмп.

Асандж беше арестуван от английската полиция в евкадорското посолство в Лондон през вчерашния ден. Министерството на правораздаването на Съединени американски щати към този момент повдигна обвиняване против издателя за скрит план за достъп до секретни данни с някогашния анализатор на разузнаването Челси Манинг.

WikiLeaks беше главен фактор в предизборната акция в Съединени американски щати, откакто разгласява имейли на представители на Демократическата партия, разкриващи поддръжката, която партията оказва на Хилари Клинтън в предварителните избори. Асандж е упрекван, че е получил информацията от съветските разследващи организации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР