Не знам, не мога да Ви кажа. Нищо не знам.

...
Не знам, не мога да Ви кажа. Нищо не знам.
Коментари Харесай

Д-р Любомир Спасов избяга от заседание на СУ, не знаел нищо за харизаната сграда

" Не знам, не мога да Ви кажа. Нищо не знам. Трябва да се срещна. " Това бяха отговорите на шефа на болница " Лозенец " и декан на Медицинския факултет в Софийския университет д-р  Любомир Спасов на въпросите на OFFNews. Попитахме го за какво е разрешил или предложил на Министерския съвет прехвърлянето на постройка в центъра на София, дадена на болничното заведение от СУ за подготовка на студентите по медицина в Университета, и какво значи претекстът в днешното държавно решение: " отпаднала нужда ".

С решението на Министерски съвет парцелът със постройката за милиони, ситуиран на 8020 кв. м на бул. " Ал. Стамболийски " в София, се трансферира на Висшия правосъден съвет за потребностите на прокуратурата и съда.

Наложи се да гоним проф. Спасов по коридора, с цел да го попитаме, тъй като макар настояването на ректора на университета проф. Анастас Герджиков той да остане на днешното съвещание на Академичния съвет на СУ и в края му да изясни какво се е случило, проф. Спасов си потегли с преполовяването на дневния ред. Минути след него същото направи някогашният вицепремиер и министър на образованието проф. Даниел Вълчев (Юридически факултет), а по това време ректорът влезе в кабинета си.

Членовете на Апелативен съд одобриха с безмълвие напускането на проф. Спасов, никой не го спря, никой не изиска пояснение.

Такова даде проф. Герджиков след завръщането си. Той съобщи, че се е обадил на министъра на образованието Красимир Вълчев , с цел да попита за решението за постройката. Вълчев обяснил, че вносителят е министърът на районното развиване Николай Нанков, ученик на СУ, че решението не е било в съгласие авансово - нито МОН е било питано, нито болница " Лозенец ", преразказа Герджиков. Министърът споделил още, че на съвещанието обсъждали разновидността СУ да получи друга постройка като отплата.

Реакциите в залата този път бяха остри. Преподаватели предложиха да апелират, да стачкуват след Нова година и обявиха, че нямат никакви очаквания за приемането на постройка, камо ли равностойна на тази на бул. " Стамболийски ". Ректорът се съгласи, само че реши, че първо би трябвало да се запознае със самото решение.

Сградата на " Стамболийски ", която трябваше да се употребява от Факултета по типичен и нови филологии, бе трансферирана от Софийския университет на някогашната Правителствена болница също с решение на Министерски съвет от ноември 2016 година, което пък бе предшествано от такова предложение на ректора на СУ проф. Анастас Герджиков до членовете на Академичния съвет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР