Не знам Корнелия Нинова кои точно резултати гледа и какво

...
Не знам Корнелия Нинова кои точно резултати гледа и какво
Коментари Харесай

Не виня Нинова - капитанът не напуска потъващия кораб. Но другите в БСП още имат време да скачат

Не знам Корнелия Нинова кои тъкмо резултати гледа и какво тъкмо сънува, само че Българска социалистическа партия несъмнено не резервира позициите си по отношение на предходните избори. На това през октомври предходната година левицата получава 232 958 гласа или 9.3%. На изборите преди няколко дни столетницата получи 225 814 гласа или 8.94% от гласовете. Казано просто - 7 144 гласа по-малко. 

 

Как Нинова оправдава загубата на този електорат пред самата себе си е нейна работа. Но сходни изказвания граничат с откровена и доста елементарно доказуема неистина. 

 

Картинката става още по-плачевна, когато се вгледаме в резултатите на Българска социалистическа партия на последните пет парламентарни избора. Левицата губи поддръжката си прогресивно под вещото управление на Корнелия Нинова, която към този момент няколко пъти отхвърли да подаде оставка на фона на апели от хора във вътрешната съпротива на столетницата. 

 

Ето какво демонстрират данните на ЦИК.

 

4 април 2021 година - Българска социалистическа партия печели 480 146 гласа или 15.01%. 

11 юли 2021 година - Българска социалистическа партия печели 365 695 гласа или 13.39%. 

14 ноември 2021 година - Българска социалистическа партия печели 267 817 гласа или 10.21%.

2 октомври 2022 година - Българска социалистическа партия печели 232 958 гласа или 9.3%. 

2 април 2023 година - Българска социалистическа партия печели 225 814 гласа или 8.94%.

 

Сиреч - за две години левицата е стопила поддръжката си на половина. Дори връщането на хартиената бюлетина и битката с джендъризма не помогнаха на столетницата да си стъпи крепко на краката. Имам неприятна вест за наследницата на комунистическата партия - корабът потъва и то бързо. 

 

Някои към този момент се усетиха и напуснаха со време Българска социалистическа партия, само че Нинова се е вкопчила в поста си като удавник за сламка и се пробва да продаде и на електората си, и на съпартийците си, че управлява столетницата по най-хубавия вероятен метод. Уви, резултатите са налице. 

 

Не обвинявам Корнелия Нинова - и най-некадърният капитан не напуща потъващия си транспортен съд. Другите обаче имат време да скочат. 

 

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР