Не знам колко от вас са влюбени и празнуват Свети

...
Не знам колко от вас са влюбени и празнуват Свети
Коментари Харесай

Слави: Управляващите ни любят силно, даже ни лашкат душманската

Не знам какъв брой от вас са влюбени и честват Свети Валентин. Но сигурно знам, че през днешния ден нашите ръководещи и нашите депутати честват Свети Валентин, тъй като те са влюбени в нас, те ни любят мощно, дори, бих споделил - лашкат ни душманската. А лашкането стартира предпразнично късно нощес в правна комисия на Народното събрание и продължава през днешния ден, на Свети Валентин. Тава написа в своята Фейсбук страница Слави Трифонов във връзка измененията в изборния кодекс, които се гледат на правна комисия и в пленарна зала.
" Снощи депутатите на процедура отстраниха преференциалното гласоподаване – цветущ Свети Валентин! Да напомня – преференцията е единствената досегашна форма на мажоритарен детайл в изборите. Много е евентуално оттук-нататък не просто да няма напълно мажоритарен избор, както желаеха на референдум 2 509 955 души, а да няма и минимална форма на мажоритарен избор.
Т.е. вие, уважаеми 2 509 955 души, сте цялостни наивници и по какъв начин гласувате няма безусловно никакво значение за тези, които ви любят. Те работят по други правила. Всъщност, аз се удивлявам по какъв начин по тия правила към момента президент на България е Румен Радев, определен с 2 милиона гласа, а не Митьо Пищова с 15 000 гласа?! ", разяснява Слави Трифонов.
" Снощи депутатите отстраниха електронното гласоподаване – цветущ Свети Валентин! Да напомня – съгласно закон, признат от Народното събрание, електронно гласоподаване трябваше да има на идните избори за Европейски парламент. Народното събрание умъртви този закон и електронно гласоподаване ще има в миналото си – евентуално като стъпи човек на Марс.
Т.е. вие, уважаеми 1 883 411 души, подкрепили електронния избор на референдум още през 2015 година, сте цялостни наивници и по какъв начин гласувате няма безусловно никакво значение за тези, които ви любят. „ Мечтая в България да бъде въведено електронно гласоподаване и сънародниците ни в чужбина да не са принудени да се редят с часове на опашки, с цел да упражнят правото си на глас “, сподели през 2015 година Бойко Борисов. Днес, 3 години по-късно, над 2 милиона и половина българи от чужбина на практика са лишени от опцията да гласоподават на каквито и да е избори. И освен че няма да могат да гласоподават, само че към този момент никой не се и сеща за концепцията за изборен регион „ Чужбина “, който да излъчи собствен народен представител. През 2016 година тази концепция беше препоръчана от ГЕРБ, само че беше отхвърлена в Народно събрание от Движение за права и свободи и... ГЕРБ.
Депутатите нямат и никаква концепция по какъв начин да обезпечат правото на глас на голямата диаспора българи във Англия след Брекзит. Вероятно ще има ограничаване от едвам 35 секции, а решението е просто – електронен избор.
Като причина да не се вкарва електронен избор се акцентира заплахата от възможна хакерска офанзива. С това ни плашат. В същото време в Швейцария оповестиха премия от 130 000 евро за хакери от целия свят, които съумеят да хакнат системата за електронно гласоподаване в кантоните. Значи, в Швейцария вършат всичко допустимо да потвърдят на жителите си, че електронното гласоподаване не може да бъде манипулирано, а в България – безусловно нищо не вършат и по този начин се пробват да ни убедят какъв брой е рисково такова гласоподаване.
За нашите депутати обаче по никакъв начин не е рисков мощно субективният човешки детайл при броене на бюлетините. Например, преправянето на протоколи не е рисково – то е несъмнено. Не е рискова и огромната отговорност, делегирана на некомпетентни и партийно лоялни секционни изборни комисии. Нещо повече – членовете на секционните изборни комисии ще са без учебен ценз. И това одобриха нощес депутатите – цветущ Свети Валентин! ", отбелязва Слави.
" Депутатите отхвърлиха и машинното гласоподаване във всички секции – цветущ Свети Валентин! Обещаха го за 2021 година А до тогава отново могат да се отметнат. По закон, от 2016 година е наложително да има машинно гласоподаване във всички секции, само че такова няма и ЦИК на няколко пъти нарушава закона. Т.е. вие, уважаеми над 7 милиона българи, сте цялостни наивници, които би трябвало да спазвате законите, до момента в който съществени институции могат да нарушават законите, както си желаят.
„ И ние мечтаем и желаем машинно гласоподаване, само че би трябвало да приемем рационално и обективно нашите фантазии “, сподели неотдавна геният на правната мисъл Данаил Кирилов, още един идеалист измежду ръководещите.
Депутатите отхвърлиха и опцията да се изчистят изборните описи от към 1 милион „ мъртви души “ - цветущ Свети Валентин!
Да напомним - на парламентарните избори през 2017 година право на глас имаха 6 810 341 души. За същата година Световната банка пресмята броя на всички българи на 7 075 990. Забележете – броят на гласоподавателите е съвсем еднакъв на числеността на популацията Т.е. вие, уважаеми българи, сте цялостни наивници, тъй като в тая страна няма никакви деца.
Депутатите не престават да упорстват идните избори тази година да се проведат при настоящия състав на ЦИК, нищо че мандата на този ЦИК изтича през март – цветущ Свети Валентин!
Да напомним – по закон този ЦИК би трябвало да бъде освободен и да бъдат определени нови членове. Защото и съгласно главния закон – Конституцията, мандатността е предпазен механизъм на демокрацията.
Да, само че очевидно тоя ЦИК е доста комфортен – не е формиран от самостоятелни експерти по изборния развой, а е формиран от партийни представители. А и също така, както казахме, може да си нарушава закона без последствия.
Това, апропо, е същият ЦИК, който в нарушаване на закона постанови да не се броят бюлетините без плик на последния народен референдум. И не го споделям аз, споделя го Върховният административен съд.
Освен всичко друго, депутатите одобриха, че би трябвало да облекчат работата на същия Върховен административен съд и по този начин към този момент съдът няма да се произнася по тъжби и сигнали за нарушавания на изборния развой – цветущ Свети Валентин!

И други скандални неща одобриха на второ четене в правна комисия, само че каквото и от това да мине в пленарна зала, лашкането не е малко, нали? Въпросът в този момент е: Кога любените и любещите ще си разменят позициите? ", приключва коментара си Слави Трифонов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР