Не знам кое е по-лошото – цената на биткойна или

...
Не знам кое е по-лошото – цената на биткойна или
Коментари Харесай

Дясната ръка на Бъфет: Не знам кое е по-лошо - акциите на Tesla или биткойна

Не знам кое е по-лошото – цената на биткойна или пазарната оценка на Tesla. Това съобщи Чарли Мънгър,заместник-председател на Berkshire Hathaway и дълготраен бизнес сътрудник на Уорън Бъфет, по време на проведената от „ Дейли Джърнъл “ годишна среща на акционерите, съобщи Си Ен Би Си.

В изявление по време на събитието Мънгър бе запитан дали счита за по-безумен обстоятелството, че цената на биткойна мина прага от 50 хиляди $ или този, че пазарната капитализация на Tesla може да доближи 1 трлн. $.

„ Изпитвам същата компликация да дам отговор на това питане, както e изпитвал Самюел Джонсън, когато са му задали подобен въпрос. Той е споделил: Не мога да преценява кое е по-важното, битката с бълхите или с мухите. Аз изпитвам същите усеща по този въпрос. Не мога да преценява кое е по-лошото “, сподели Мънгър.

Акциите на Tesla нарастнаха със 743% през предходната година, макар че от началото на 2021 година са се намалили с 3%. Компанията има пазарна капитализация от към 689 милиарда $. Цената на биткойна, от своя страна, прескочи прага от 50 хиляди $ през предходната седмица, откакто Tesla разгласи, че е вложила 1,5 милиарда $ в криптовалутата.

Мънгър също по този начин бе запитан коя е най-голямата опасност за банкирането – биткойн или цифровите портфейли като Apple Pay и Square.

„ Не зная какво е бъдещето на банкирането и по какъв начин ще се развива платежната система. Аз обаче считам, че добре ръководената банка е в интерес на цивилизацията и че централните банки по света обичат да управляват личните си банкови системи и паричните си ресурси “, отговори той.

„ По тази причина не мисля, че биткойнът може да се трансформира в главното средство за продан в света. Той е прекомерно волатилен за тази роля. На процедура той е нещо като неестествен сурогат на златото. Тъй като аз в никакъв случай не закупувам злато, не закупувам и биткойн “, добави Мънър.

Той също по този начин предизвести начинаещите вложители да бъдат деликатни, защото приложенията като Robinhood ги притеглят към балони, които могат да се спукат и да им костват доста пари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР