Не знам какво се случва с брат ми. Нямам никаква

...
Не знам какво се случва с брат ми. Нямам никаква
Коментари Харесай

Братът на Неофит: Не знам какво става с него!

" Не знам какво се случва с брат ми. Нямам никаква връзка с него от най-малко един месец! " Това съобщи обезпокоеното доцент Димитър Димитров - брат на патриарх Неофит, във връзка информацията, че духовният лидер на православна България бе признат в болница.

Дядо Неофит постъпи в болница с белодробно заболяване. Негово Светейшество е във Военномедицинска академия.

" Призоваваме клира и правилния боголюбив народ всесърдечно да се молят за бързото излекуване и възобновяване на Първосветителя на Родната ни Църква, както и да се приема за достоверна само информацията, оповестена от Светия Синод на БПЦ-БП ", споделиха от Светия Синод.

Това не е първият път, в който Неофит е в болница поради това заболяване. През септември предходната година още веднъж бе признат за същото. Той от години страда от проблеми с белите дробове и паркинсонизъм, които от време на време се обострят. 

Последното съвещание на синода не е било водено от Негово Светейшество, а от митрополит Григорий.

Като пръв викарий на патриарха Поликарп пък е поел работата му в Софийската митрополия. Макар уставът на Българската православна черква да позволява избор на нов патриарх заради старческа отпадналост на настоящия, до тази догадка надали ще се стигне, защото Светата ни черква има явен механизъм за шерване на отговорност при заболяване на членовете на Светия синод.

През октомври патриарх Неофит навърши 78 години. Той е определен за глава на Българската православна черква на 24 февруари 2013 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР