„Не знам до къде е стигнала проверката. Тя не е

...
„Не знам до къде е стигнала проверката. Тя не е
Коментари Харесай

Д-р Кацаров: Димитър Петров е изпълнител на проверката за тестовете. Инициаторите са зад кулисите

„ Не знам до къде е стигнала инспекцията. Тя не е инициирана от КПКОНПИ и не е против мен. Инициаторите са други, те са зад кулисите. КПКОНПИ извърши бързичко тази инспекция и я трансферира на прокуратурата. Доникъде не може да стигне, просто няма как… Казват, че е ощетен бюджетът, само че не споделят с какъв брой. Не е известно кой е направил това нещо. Нарушена била процедура, само че не се споделя коя. Няма нарушена процедура “, твърди той в предаването.

„ Ние сме постигнали три пъти по-ниска цена от прогнозната. Как може да сме ощетили бюджета “, попита някогашният министър.

„ Не Димитър Петров /бел. ред. – някогашен зам.-министър на здравеопазването/ е основател на тази инспекция. Той също е от изпълнителите. Може да е насърчен за това “, допуска доктор Кацаров.

„ По времето, когато бях министър бяха наранени няколко съществени интереса. Те са и стопански, и политически, свързани с някогашните ръководещи /бел. ред. – ГЕРБ/ за метода, по който е ръководено здравното министерство, с непостроената детска болница и с метода, по който са ръководени три огромни държавни лечебни заведения – Правителствена, Александровска и Пирогов. Могъл съм да си спестя всичко, само че тогава за какво съм отишъл в Министерство на здравеопазването. Аз бях там, с цел да правя работа “, сподели още някогашният министър на опазването на здравето.

„ Проблемът не е в тестванията. Те са мотивът, само че не са повода. Аз засегнах ползи на разнообразни политически и стопански кръгове, свързани с предходните ръководещи. Има един кръг от хора, които са привикнали в продължение на 20 години да стопанисват държавното имущество на болница „ Лозенец “ и да го употребяват като свое “, повтори някогашният длъжностен здравен министър.

Припомняме, че някогашният зам.-министър в служебното държавно управление в здравното министерство при закупуването на Коронавирус проби за учениците.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР