Не знаем какво се е случило с акциите, които община

...
Не знаем какво се е случило с акциите, които община
Коментари Харесай

Стела Николова, ПП-ДБ: Иван Портних неглижира решението на Общински съвет Варна за Пловдивския панаир

Не знаем какво се е случило с акциите, които община Варна има в Пловдивския панаир. Тя в действителност има 29% акции. Това сподели е студиото на „ Добро утро, Европа “ депутатът от ПП-ДБ Стела Николова. През 2017 година Беше взето решение тези акции да се върнат на страната, тъй като те бяха безплатно предоставени на Община Варна, като импровизирано се говореше, че тази акции се дават, с цел да може да се заменят за собствеността на господин Георги Гергов, така наречен „ дупка “ в центъра на Варна, напомни Стела Николова. Тази подмяна обаче не се реализира и откакто страната отпусна целево 43 мнл. лева На Община Варна, с цел да закупи сдружението, което притежаваше дупката, беше напълно резонно Община Варна да вземе решение да върне тези акции на страната. Такова решение, под давлението на господин Бойко Борисов тогава беше взето. С изненада през 2021 година разбрахме, че това решение на общинския съвет не е изпълнено от кмета на Варна Иван Портних, уточни Николова.
Ако ние сме правова държавава, не считам, че може да се заобикалят решения на общински съвет и да не се извършват. Те не са пожелателни.
Не считам, че решението на Здравко Димитров да не апелира правосъдното решение е вярно, цинично е да се вземе такова решение, обвързвано с такава национална полезност, каквато е Международен панаир Пловдив, разяснява още депутатът.

Нелепо е и изявлението на господин Портних, че в случай че някой желае акциите му в Панаира, да подготви 16 млн. лева и той ще ги даде, съобщи Стела Николова. Не имам вяра, че служебното държавно управление може да извади толкоз доста средства, с цел да му ги даде, добави тя.

Не можем да бъдем сигурни в изказванията на Здравко Димитров, че Панаира няма да бъде застроен или нещо друго да се случи там, тъй като той след няколко месеца може към този момент да не е кмет, по какъв начин може да го подсигурява. Истинска гаранция за това ще имаме в случай че акциите бъдат предадени на Министерство на стопанската система.

Правителство с мандат на ГЕРБ няма да подкрепим, става въпрос за кардинална позиция, а не за това дали харесваме Мария Габриел или не, сподели още Стела Николова.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР