Не захранваме Перник с вода от София. Ще използваме ВиК

...
Не захранваме Перник с вода от София. Ще използваме ВиК
Коментари Харесай

Петя Аврамова отговори с въпрос на исканата ѝ оставка заради водната криза

Не зареждаме Перник с вода от София. Ще използваме ВиК мрежата на София, което ще изисква спомагателен тръбопровод и помпена станция. Това ще е авариен вид, както за водоснабдяване на Перник, по този начин и за противоположна връзка от язовир "Студена " към София. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.

"Водата няма да се вкарва в язовир “Студена”, а напряко във водопреносната мрежа на Перник ", сподели още тя.

“Подаването на оставка не е проблем. Виждате, че цялата държавна машина е ангажирана с решаването на водната криза”, разяснява Аврамова и попита:

“Ако се отдръпва, това ще помогне ли за решаването на водната рецесия?”

Припомняме, че част от жителите на Перник желаеха оставката на министър Аврамова.

“Сушата не е единствено в Перник, а всички ВиК операторите би трябвало да вкарат водни режими в точния момент, с цел да не се стига до прекъсването на водата”, добави министърът.

“Разчитам на експертизата и следенето на водните равнища на всички водоизточници на питейна вода”, съобщи Аврамова.

"Водните асоциации няма да отпаднат след основаването на холдинга ", разкри министърът на районното развиване и благоустройството.

"Държавата не се отхвърля от европейско финансиране за построяването на Автомагистрала "Струма ". Знаете, че новите екологични условия са високи. Тази година ще предприемем ограничения за екологията ", приключи Петя Аврамова по отношение на отдръпването на апликационната форма за работата по автомагистрала "Струма ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР