Не за първи път в летния сезон се случват подобни

...
Не за първи път в летния сезон се случват подобни
Коментари Харесай

Политолог: Действията на Симеонов и Борисов в туризма са безпрецедентни, нивото пада

Не за първи път в летния сезон се случват сходни неща. Тъй като няма настоящо Народно заседание и терен, на който да се случва някакъв политически конфликт, той се случва на друга сцена – основно през медиите, през конференции и какво ли още не. Това сподели пред Novini.bg политологът Страхил Делийски във връзка разразилия се през парламентарната почивка скандал с акциите на вицепремиера Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила по морето и сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия за плана "Цанков камък ".

Всичко, което се случи, всички взаимни обвинявания и кавги сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия идват още веднъж да покажат, че равнището на политическия разговор в България не е изключително високо. А дейностите на Валери Симеонов и интензивността на Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила във връзка със станалата прословута такса "празен стол " затвърждават мнението, че огромна част от овластените български политици имат доста особена визия за службата, която извършват. Вероятно на тях самите им се коства, че вършат нещо доста грандиозно, забавно и хубаво, само че сякаш не помнят, че с изключение на себе си, съставляват и институцията, която стои зад тях. Този вид дейности сигурно водят до в допълнение олекване на институциите, които те съставляват, основават усещането, че ролята на тези институции, меко казано, е несериозна. Не се сещам в международната процедура министър председатели и вицепремиери на развити демократични страни да се занимават с такива неща и да работят по този метод. Сигналът, който дават не е институционален. Естествено е огромна част от жителите да си задават въпроса "Това ли е най-важното, с което може да се занимават българските държавници, и по този метод ", съобщи Делийски.

Общият извод е следващо доказателство за рухване на равнището на политиката в България. Продължава общата наклонност на профанизиране на политическия развой, добави той.

Според политическия анализатор новият парламентарен сезон ще стартира с наклонността, с която приключи и предходният. На този стадий не виждам нещо, което съществено да конфронтира политическите сили в ръководещото болшинство. Някакви разнообразни позиции на ГЕРБ и Обединени патриоти можем да чакаме около приемането на бюджета, само че нямам доверие те да са толкоз разнообразни, че да наложат напрежение в обединението. В момента идеята "да изкараме допустимо най-дълго време във властта " сплотява ГЕРБ и Обединени патриоти и към този момент по-сериозна идея от тази, която да може да ги раздели, не виждам, съобщи политологът.

Нищо от това, което ни оферират нашите политици, не може да ни даде учредения за някакви положителни упования. Като че ли се намираме в някакво политическо безвремие. Няма я силата, липсва перспективта, желанието нещо по-различно да се случи, сподели още Страхил Делийски пред Novini.bg
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР