Не за първи път се правят опити за агресивна политизация

...
Не за първи път се правят опити за агресивна политизация
Коментари Харесай

Йотова: Стриктно се спазват предписанията от събранието на Промяната, но не МВР ще спечели местните избори

Не за първи път се вършат опити за нападателна политизация в системата на Министерството на вътрешните работи, това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова, евентуално визирайки напускането на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. Искането за оставката му бе стартирано от премиера Николай Денков и вътрешния министър Калин Стоянов след убийството на Алексей Петров, само че получи отвод за единодушие от президента Румен Радев да го освободи от поста. 

" Ако някой мисли, че по този начин ще завоюва изборите, надълбоко ще бърка и ще се кае единствено след 1 месец. Не Министерство на вътрешните работи ще завоюва идващите локални избори. Аз осъзнавам, че прецизно се съблюдават предписанията от партийното заседание на Политическа партия, явно това е техният метод, явно по този начин са решили да вършат политика, явно това е методът, с който ще се опитат да вършат държавно управление и в идващия стадий, когато има ротация, или няма ротация ", добави тя. 

" Вчерашните думи на министър-председателя Денков, че няма да се усилват цените на електрическата енергия до идната година значи, че те имат един много пай мироглед, т.е. те считат, че след няколко месеца държавно управление няма да има, а след тях към този момент другите да берат грижа ", уточни още Йотова.

Тя прикани държавното управление да се концентрира върху значителните проблеми на хората - галопираща инфлация, пълзящи нагоре цени на горивата, по какъв начин младежите ще посрещнат 15 септември. 

" Вместо безумните решения и безумните оферти, които се вършат и одобряват в Народното събрание, фактически да се съсредоточим върху това, което би трябвало да се случи ", сподели Йотова и добави: " Войната оповестена на президентската институция от страна на държавното управление, несъмнено за някой има значение, само че за българския народ няма ", уточни още вицепрезидентът. 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР