Не за първи път Делян Пеевски се гаври с българите.

...
Не за първи път Делян Пеевски се гаври с българите.
Коментари Харесай

Поздрав от Пеевски за 24 май, е все едно д-р Менгеле да поздрави децата за 1 юни

Не за първи път Делян Пеевски се гаври с българите. Поздрави ги за Деня на храбростта и Гергьовден без да е бил боец или най-малко овчар… За Деня на Кирил и Методий също написали от негово име някакво послание. Каква е задачата на несъответстващо и медицински голословно държание като това? Възможните отговори не са доста.
Премиерът Борисов съобщи наскоро, че не знае нищо за Пеевски, с изключение на, че е донор. Е, към този момент е и поздравител. Президент, министър председател и Д.П. Първите в страната.

Пеевски очевидно е решил да си чисти името и имиджа. Дарява пари (с неизпитан произход), поздравява българите за празници (като какъв?), „ избавя “ „ Левски “ (след като неговият юрист взе участие в загробването на отбора) и прочие Ясно е, че става дума за ПР, само че този е напряко неандерталски...

По този мотив потеглиха всевъзможни клюки. Един от тях стартира тезата, че гласят Пеевски за водач на Движение за права и свободи. Целта е да го легитимират пред Вашингтон и Брюксел, че и пред Москва. В смисъл американците да спрат следствията по законите РИКО – за корупция и пране на пари – и „ Магнитски “ – за корупция и нарушение на човешките права. Европейска комисия да преглътне узурпирането на медиите в България и гаврата със свободното слово. Москва пък да е по-мека в търсенето на тези стотици милиони, изчезнали около Южен поток по договорката за Виваком.

За съперниците на Пеевски обаче този вид е прелестен, тъй като значи краят на придвижването. Още по-добре ще е в случай че персонално Доган го предложи и създадат една обиколка с бронираните коли на НСО, защитата от НСО, частните гардове и прочие антураж. Българските турци пъклен ще им се зарадват.

Възможно е Пеевски да се готви за висок държавен пост след парламентарните избори и по тази причина му е нужна нова биография. Българският Робин Худ, да вземем за пример.

Пеевски и майка му са измъкнали от КТБ над 1 млрд лв.. Над 200 млн са заемите на негови компании от ББР, наричана от някои „ банката на Пеевски “. На една друга банка дължи стотици милиони, които се пробва да трансформира посредством всякакви схеми и да не връща нищо.

Въпреки това той и кръгът, който съставлява, са в затруднено състояние. Няма свежи пари. Няма! Потоците, обезпечавани посредством рекет и насила от други компании, секва. Пресъхнали са кранчета като НКЖИ, „ Марица-Изток 2 “ и енергетиката изобщо, в пътното строителство би трябвало да дели с други, публичните поръчки не са задоволителни. А многоглавата ламя, на която този кръг дължи силата и благосъстоянията си, е алчна. Това са политици, прокурори, депутати, ченгета от всевъзможни служби и рангове, медии, министри, служители, митничари и прочие Предаността е скъпа и нетрайна.

Пеевски подарява и поздравява с вярата да си купи индулгенция. Той знае, че денят да заплаща сметката наближава. Няма да избегне нито ареста нито пандиза. Историята го потвърждава, той няма да е първото изключение.

Дори най-верните му послушници непрекъснато се разграничават от него. Владислав Горанов отхвърля всевъзможни връзки с депутата. Били се виждали инцидентно за последно през 2011 година

„ Не познавам Делян Пеевски. Не знам за какво го свързват с мен. Това не ми харесва “. Думите са на министъра на стопанската система и някогашен началник на Агенцията за приватизация (АП) Емил Караниколов.

Гешев и той бяга от името на Пеевски, потвърждавайки, че в никакъв случай не го е „ срещнал “ в следствието по делото „ КТБ “.

Защо тези хора не желаят да бъдат свързвани с Пеевски? Нали е донор, почтен предприемач, огромен политик, издател? Очевидно даже те не желаят гласност на връзките им в задкулисието.

Пеевски има медии, с цел да обслужват негови и на кръга му ползи. По този метод подмени понятия като свободна публицистика и свободно слово и ги трансформира в агитационен инструмент. И тъкмо този човек поздравява нацията за 24 май! Перверзно е. Все едно доктор Йозеф Менгеле да поздрави децата за 1 юни… Затова мълчанието на създатели и жители е не просто неразбираемо – ужасно е.

Позорът е по-дълъг от живота, - има такава национална мъдрост. Но не българският народ е създателят...

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР