Не вземайте антибиотик, за да лекувате грип. Отваряйте прозорците и

...
Не вземайте антибиотик, за да лекувате грип. Отваряйте прозорците и
Коментари Харесай

Грипът настъпва - вижте лекарските съвети как да го избегнем

Не вземайте антибиотик, с цел да лекувате грип. Отваряйте прозорците и проветрявайте. Пийте повече течности и почиствайте с влажна забрадка повърхности, които се пипат постоянно, изключително от повече хора. Не се увивайте и не се мъчете да се изпотите - при грипа би трябвало да има хидратация. Яжте плодове и зеленчуци, яжте и повече супи - оказват помощ на организма да бъде " във форма " що се отнася до хидратация. Мийте по-често ръцете, тъй като от водата на никой нищо не му е станало.

Ако не можете да си измиете ръцете, използвайте дезинфектанти. Тези препоръки за битка с грипа даде общопрактикуващият доктор Гергана Николова пред Българска национална телевизия. Д-р Николова беше безапелационна, че в този момент в България може да се каже, че върлува " свински грип ". Той протича малко по-тежко и не трябва да се подценява, тъй като може да докара до затруднения - да вземем за пример пневмония. Вирусът е по-опасен за хора с наднормено тегло, за дребни деца и по-възрастни хора, стана ясно от думите ѝ.

Каква е разликата сред простуда и грип " Не е вярно майките да изискват изписване на антибиотици за своите деца, до момента в който те са настинали. Антибиотикът не влияе върху ви... Прочети повече Пикът на грипа се чака към средата и края на януари. А доктор Николова, както и доктор Низамова, с която беседва Actualno.com, бяха безапелационни, че студеното време в действителност убива вирусите. Д-р Николова акцентира, че особено проветряването би трябвало да се прави даже при минусови температури.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР