Не вярвам в думите на главния прокурор Иван Гешев, че

...
Не вярвам в думите на главния прокурор Иван Гешев, че
Коментари Харесай

Проф. Минчо Минчев: Банев има достатъчно грижи, за да създава партия от ареста

Не имам вяра в думите на основния прокурор Иван Гешев, че Николай Банев от пандиза ще прави партия. Това сподели пред БТВ проф. Минчо Минчев, член на УС на Евразийския клуб, основан и управителен от Банев.

Тези внушения са отблъскващи, той си има задоволително грижи, с цел да основава партия от ареста, няма смисъл да прави някаква евразийска или русофилска партия, добави Минчев.

Главният прокурор разгласи, че е намерено мобилно устройство в кутия от сок, което е „ употребявано от Банев за контакт с съветски лобисти ”. Баневи са в ареста с обвинявания за източване на приватизирани от тях предприятия, за укриване на налози и изпиране на повече от 1 милиарда лева

Проф. Минчев бе безапелационен, че не е имало политически упоритости да се основава русофилска партия, имаме си такива доста у нас, открои той.

„ Но бих попитал основния прокурор – закононарушение ли е да се направи русофилска или ервазийска партия в България ”, разяснява Минчев и изясни какво в действителност е евразийската концепция:

„ Тя поражда през 1922 година с интелектуалния хайлайф на Русия, който е пристигнал с армията на ген. Врангел. Тази концепция е различна на Съветска Русия тогава, опит е да се излезе и от клопката на Царска Русия. Евразийската концепция доста бързо от политическа се трансформира в научна идея“, означи проф. Минчев.

Той бе безапелационен, че няма хибридна война и означи, че единственото, което е желал Банев, е да направи просветно сдружение, с цел да се разпространява концепцията за Азия.

„Не е закононарушение да се обърнем към това, Азия не е нещо, от което би трябвало да се откажем“, разяснява проф. Минчев.

„Няма и по какъв начин да се изкорени русофилството от народа“, добави той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР