Не вярвам, че е абсолютно обречена ситуацията, особено с оглед

...
Не вярвам, че е абсолютно обречена ситуацията, особено с оглед
Коментари Харесай

Кристиян Шкварек: БСП, ДПС и дори ИТН са готови на план Б

" Не имам вяра, че е безусловно обречена обстановката, изключително предвид на това, което виждам от страна на Борисов като диалогичност. Прави се огромен опит, най-малко от едната страна, да се направи някакъв кабинет, може би даже с втория мандат. Вече се отваря вратата необятно и за втори мандат ".

Това разяснява пред БНР Кристиян Шкварек - историк, политически анализатор, представител на групата на Европейските консерватори и реформисти.

Според него лидерската среща сред ГЕРБ и ПП-ДБ е посочила, че Бойко Борисов лидира процесите. От Политическа партия се пробваха да дебатират и да защитят позицията си, само че извънредно пасивно, изрече мнението си той.

Не разбрах тъкмо защо се бяха събрали там от ПП-ДБ - те не споделиха нищо друго, добави Шкварек:

" Борисов се опита да им изтръгне някакви думи и конкретики. Нищо. Политическа партия са тези, които приказваха. Бях доста изумен, че Демократична България като че ли не участваха ".

" От едната страна имаше сваляне на картите и опит за осъществяване на среща. Видях подобен диалог от страна на ГЕРБ. От другата страна видях стягане. Не знам дали беше квалифицирано или се случи, тъй като не чакаха медиите да останат до края там ", изрече мнението си анализаторът.

В предаването " 12+3 " той означи, че от ПП-ДБ прекомерно доста са разчитали на победа на тези избори. По думите му те не са имали никакъв различен проект и подготовка. " Ако не бяха толкоз уверени и се бяха подготвили, може би в този момент щяха да имат потребен ход ", счита той.

Кристиян Шкварек не чака някой да се появи от някъде и да подреди кабинета. В нашите ръце и в нашите политици е това нещо:

" Когато толкоз постоянно се облягаме на тайни теории - стартирам да чувствам, че сякаш го вършим, с цел да се успокоим, че някой извън държи нещата. Истината е в хаоса. Истината е, че България сама си дефинира съдбините и те неведнъж са това, което виждаме ".

Според анализатора и Българска социалистическа партия, и Движение за права и свободи, даже Има Такъв Народ са подготвени на проект Б:

" Виждат, че в един или различен миг може да се опре единствено до там. Ако ПП-ДБ отхвърлят в този момент, в случай че отхвърлят идващия път, ние какъв брой пъти ще вървим на избори, 10 пъти ли? Другите партии към този момент се приготвят и към този момент са обсъждили вътрешно проект Б ".

Ние се намираме в предизборна обстановка, без значение дали ще имаме нови предварителни парламентарни избори или не, сподели още Кристиян Шкварек и добави, че всичко, което вършат партиите и водачите, е съобразено с това.


Инфо: БНР

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР