Не всяко дете се ражда екстроверт – на някои им

...
Не всяко дете се ражда екстроверт – на някои им
Коментари Харесай

Как детето да преодолее срамежливостта си

Не всяко дете се ражда екстроверт – на някои им е належащо време, с цел да се почувстват по-уверени в обществото. Като цяло срамежливите имат доста достолепия – умеят да се сприятеляват, имат развито съзнание и емпатия, само че в случай че забележите, че притеснителността пречи на детето – помогнете му.

Кажете на детето, че разбирате за какво се бои. Дори и да не е по този начин, е доста значимо да осъзнаете, че то изпитва същински боязън. Постарайте се да се поставите на негово място, с цел да видите обстановката през неговите очи. Намерете време, с цел да изслушате детето, дайте му опция да изясни по какъв начин се усеща.

Груповите спортове и лагери са превъзходен метод да помогнете на детето да преодолее срамежливостта. Те способстват общественото взаимоотношение, като оказват помощ на децата да развиват връзките си, укрепват доверието и оказват помощ на дребните да поддържат връзка посредством спорта.

Поощрявайте другарските връзки. Двама-трима близки другари ще оказват помощ на вашето дете да се почувства по-уверено в разнообразни обстановки. Опитайте понякога да събирате другари или познати на детето за игри – това е превъзходен метод да го насърчите да завързва близки връзки и да се избави от възприятието на самотност.

Разширете зоната на комфорт на детето ви. Новите усещания и обстановки ще му оказват помощ да опознае нови светове. Правете това последователно, с цел да не се почувства напълно неуютно. Започнете с това да се събирате на фамилни празници в близкия детски клуб – това е отлично място за запознанства и нови завършения.  

Не форсирайте събитията. На някои деца им е нужно време, с цел да се ориентират в нова обстановка, не ги притискайте, оставете ги да се приспособяват. Разказвайте им какво се случва, къде се намирате и за какво, давайте име на всяко нещо – рано или късно детето ще се почувства в свои води.

Прочетете целия текст в Новите Родители.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР