Не всяка домакиня знае за особеностите на прането. Ще бъдете

...
Не всяка домакиня знае за особеностите на прането. Ще бъдете
Коментари Харесай

12 грешки при прането, които допускат много домакини

Не всяка стопанка знае за особеностите на прането. Ще бъдете сюрпризирани, не е задоволително единствено да изсипете праха и да натиснете бутона. Днес ви каним да запомните 12 правила, които ще ви разрешат да избегнете съдбовни неточности по време на пране!

1. Не забравяйте да почистите пералната си. Да, макар че основава непорочност, тя също се нуждае от грижи. Изплакнете контейнера за прахуляк, отворете вратата след прането, с цел да предотвратите образуването на миризма от вътрешната страна, избършете вратата. В долната част има филтър с резба, той също би трябвало да се почиства на всеки 3 месеца. Съществува предписание, един път годишно би трябвало да пускате празна перална с парещ цикъл с половин литър оцет! Това ще помогне за разчистване на нагревателните детайли.

2. Не слагайте прекалено много облекла едновременно. Фактът, че в пералня може да се побере доста облекла, въобще не значи, че ще бъде изгода от това. Лагерите могат да се повредят от претоварване.

3. Не използвайте омекотител, когато перете кърпи. Оказва се, че климатиците понижават способността на прането да всмукват влагата.

4. Перете чорапите си в мрежа. Или подгответе настрана пране за чорапите си, с цел да не се изгубят измежду останалото пране.

5. Възглавниците и одеялата се перат два пъти. Да, първият път с прахуляк за пране, а вторият път без. Пухът и перата всмукват добре миризмите и пяна, тъй че няма да можете да се отървете от мощен мирис с едно пране.

6. Не се пере банския в пералня! Бански костюми, клинове … Всички облекла от спандекс и еластан са разпъват в пералнята. Всичко това би трябвало да се изпере на ръка със студена вода.

7. Не използвайте прекалено много белина. Както и да е, кой употребява белина в този момент? Запазете белената за специфични случаи, когато въобще не знаете по какъв начин да се справите с петна. Белина поврежда тъканта!

8. Разкопчайте копчета, в противоположен случай рискувате да се останете без тях. По време на пране те нормално се късат.

9. Закопчайте ципа на панталона! Ако не го вършиме, рискувате да надраскате други облекла с ципа.

10. Не добавяйте прекомерно доста прахуляк. Голямо количество прахуляк основава доста пяна, която се утаява върху дрехата.

11. Не търкайте петната. В противоположен случай ще направете дупка! Ако сте употребявали препарат за унищожаване на петна, тогава вземете памучна салфетка от бял плат и деликатно почистете.

12. Сортирайте вярно! Всяка стопанка знае това. Първо, не се пере цветни и бели облекла дружно. На второ място, вълна и други тъкани. Кърпите също не би трябвало да се перат със синтетика. Предмети от руно най-добре се перат настрана.

Вземете под внимание тези препоръки, с цел да избегнете най-честите и съдбовни неточности при пране. Сега вашите облекла постоянно ще бъдат чисти!

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР