Не всички се раждат еднакво красиви и умни. Едни са

...
Не всички се раждат еднакво красиви и умни. Едни са
Коментари Харесай

Разберете дали сте по-умни от другите

Не  всички се раждат еднообразно красиви и умни. Едни са естествено по-красиви, други по-умни. Разбира се, и двете характерности търпят промени през целия ни живот, повлияни от разнообразни фактори. Външни белези и пропорции дефинират това, какъв брой красива осанка има човек, по тази причина елементарно можем да определим, когато някой е по-красив от останалите. Ами с интелекта? Как да разберем дали един човек е по-умен от различен? Ето някои характерности, които съгласно науката по-интелигентните хора имат:

Те знаят какъв брой доста не знаят

 По-умните хора могат да си признаят, когато не са осведомени с дадена тематика. Те не се опасяват да кажат „ не знам “, тъй като осъзнават, че могат да се научат. Експеримент, извършен със студенти, демонстрира, че участниците с по-нисък резултат на тест допускат, че са дали отговор на повече въпроси правилно, до момента в който тези с по-висок резултат по-често подлагат своя триумф под подозрение. Все отново един интелигентен човек преди повече от 20 века е споделил: " Аз знам, че нищо не знам ". (Сократ)

Изключително любопитни са

 Както е споделил Айнщайн: „ Аз нямам специфични гении. Просто съм извънредно любопитен “. Проучване от 2016 година открива връзка сред интелекта на децата и желанието им да претърпяват нови неща с техния разсъдък и любопитност като възрастни.

Не се разсейват елементарно

 Хората, които могат дълго време да правят отговорностите си, изключвайки разсейващите фактори, се считат за високо интелигентни. Доклад от 2013 година, описващ две дребни изследвания, поддържа това изказване. Двете изследвания откриват, че хората с по-висок коефициент на просветеност по-трудно виждат придвижвания във фона на видео, тъй като са съсредоточени върху значимата информация и филтрират непотребното.

Лесно се приспособяват

 Скорошно изследване твърди, че равнището на просветеност на един човек зависи от способността му да промени своето държание, с цел да може да се впише по-ефективно в нова среда или да я промени.

Наслаждават се на личната си компания

 Интересно проучване, оповестено в английското списание " Journal of Psychology " през 2016 година, открива, че по-умните хора се любуват по-малко на социализиране с другари, в сравнение с останалите.

Те са доста занимателни

 Интелигентните хора имат прелестно възприятие за комизъм. Проучвания на " Университета Ню Мексико " поддържа това изказване. Едното проучване открива, че хората, които са пишели най-забавните заглавия на анимации, са изкарали и най-голям резултат на тест за вербална просветеност. Другото изследване пък открива, че професионалните комедианти имат по-висока от междинната вербална просветеност измежду хората.

Могат да свързват неща, които наподобяват несъвместими

 Умните хора са изобретателни и виждат пътища там, където другите не виждат нищо. Това е по този начин, тъй като те могат да свържат неща, които на пръв взор наподобяват несъвместими. Например в случай че си мислите, че няма нищо общо сред сашимито и динята – грешите. И двете се сервират сурови и студени.

А какъв брой умни сте вие?

Инфо: www.vesti.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР