Не всички хора са еднакво приятни, общуването с тях е

...
Не всички хора са еднакво приятни, общуването с тях е
Коментари Харесай

3 типа мъже, които трябва да ИЗБЯГВАТЕ след първата среща

Не всички хора са еднообразно приятни, общуването с тях е потребно и са вероятни естествени взаимоотношения. Въпреки това доста дами се надяват да станат дамата поради която той ще се промени. Дори многократният печален опит не ги учи и, действайки по еднакъв сюжет, те получават еднакъв резултат.

Как да не попаднем в клопката и в точния момент да разпознаем несъответствуващия за здрава връзка мъж, кои черти би трябвало да ни тревожат и с какви хора да не встъпваме във връзка, ни разкриват експрет психолозите.
Здравословен съюз
Отношенията в една двойка постоянно се дефинират от два параметъра - власт и отговорност. В здравия съюз всеки от сътрудниците има 50% отговорност и 50% власт. Това значи, че напъните и мненията и на двамата са еднообразно значими. Ако някой поема повече отговорност за себе си, то най-често той поема и повече власт. А това към този момент е дисбаланс: основните решения и правото на глас ще бъдат прерогатив на един човек.

С други думи, здравият съюз е взаимоотношение, при което напъните и на двете страни би трябвало да са равностойни. След това има синергия, при която сътрудниците се допълват и укрепват взаимно. От позиция на фамилните психолози фамилията не е обвързване, не се е случило по виновност на някой и не е обществена доктрина, а доброволна форма на битие на двама души, в която всеки се усеща добре и всеки може да се развива.

Дали този човек ще ви разреши да се развивате и да се чувствате сигурни, дали е почтено подготвен да бъде в тези връзки наедно с вас, или ще се опита да стовари цялата тежест на отговорността върху раменете ви са неща, които може да разберете още на първата среща. Само би трябвало да се вгледате в държанието на мъжа доста деликатно.

Какво би трябвало да ви тормози?

Импулсивност: внезапни и импулсивни реакции към най-обикновени дейности и събития. Ако видите, че даден човек е раздразним, по какъв начин можете да сте сигурни, че неговата волност няма да ви засегне скоро?

Егоцентризъм: той ще даде ясно да се разбере, че е център на света към себе си. Всички тематики на диалог в последна сметка ще се свеждат до неговите ползи, защото всяко другарство на егоцентрика е опит да разбере по какъв начин събеседникът задоволява неговите потребности. Вашите не са забавни за него. По този метод детският човек се разграничава от зрелия: зрелият човек поддържа връзка с хората, осъзнавайки, че всеки има свое мнение и потребности.

Категоричен в преценките си: или той е прав, или той е прав. Това е категорията хора, с които рискът от спорове е висок. Ако не сте съгласни с неговата позиция, ще бъдете отговорни за всички смъртни грехове.

Липса на самодейност: няма ясни стремежи, желания и, несъмнено, достижения. Безформеността на характера би трябвало да обърква, както и откровената импулсивност и волност.

Нарцисизъм: това не е просто самовнушение в държанието, това е характерност на човек, фокусиран единствено върху себе си и своите потребности - просто би трябвало да се радвате и да ръкопляскате, когато видите такава грандиозна фигура до себе си.

Докачливост: Това може да се дължи на обстоятелството, че той има проблеми със самооценката и прочувствената зрялост, а вие ще би трябвало да се грижите за неговата инфантилност - подготвени ли сте?

Алчност: Това е характерност, която по предписание се възприема зле за триумфа на едно крепко семейство.

Всички тези качества заслужават внимание и размисъл: допустимо ли е равностойно партньорство с подобен човек? Съществува възможност да ви бъде делегирана отговорност и да ви бъде отнета властта. Но тъкмо както кулинарните съставки, тези предупредителни знаци могат да се комбинират в разнообразни разновидности и пропорции в разнообразни ястия, тъй че дано навлезем в детайлите.

Могат да бъдат разпознати няколко вида хора, които не са подобаващи за здравословни взаимоотношения: детски персони (зависими и контразависими) и хора с психопатично държание. Казано по-просто, детски персони и психопати.
Инфантили
Децата са склонни да построяват взаимоотношения на взаимозависимост. Техният жанр на връзки със света е напълно елементарен и понятен: да нямат лична същина, желания и отговорност - да се хранят за сметка на някого.
Инфантилизмът в действителност се трансформира в паразитизъм. Ако мъж на 30-40 години без подобаващи за възрастта му обществени достижения пристигна при вас за среща: работа - професионалната му жизненост е под въпрос; жилище - свил е гнездо под крилото на майка си и не счита да трансформира нищо; постоянен кръг на другарство и ползи - би трябвало да се признае за сложен вид за съюз.

Инфантилната липса на самодейност ще би трябвало или да бъде ритана, или да бъде влачена от самото начало, защото самият той не желае нищо. И ще се привърже към вас като заклещена риба, а вие ще би трябвало да се превърнете в животоподдържащ уред за него - да го хвалите и да му угаждате от самото начало, да решавате проблемите му, с една дума, да работите като негова майка.

Инфантилите са склонни да построяват взаимоотношения с противоположна взаимозависимост. Това са такива омагьосани принцове, които просто желаете да разкарате: да разтопите сърцата им, да счупите оковите на самотата и да се превърнете в този, пред който са чакали да се отворят.

Контразависимите не желаят да се отварят - те се опасяват от близки връзки и построяват персоналните си контакти по подобен метод, че всеки миг да си съберат нещата и да си тръгнат. Като предписание, доста сполучливи в обществен проект, оптимално осъществени в специалността, материалната сфера и надарени в продажбата на неповторимите си умения, тези хора в никакъв случай не позволяват никого до себе си. Ако подвластните се нуждаят от различен човек, както се нуждаят от въздух, то контразависимите толкоз се опасяват да не се пристрастят, че избират самотата.

Да живееш с подобен човек е като да чукаш на затворена врата. Той няма да ти разреши да я отвориш. И колкото и да ви се желае да разгадаете този мистериозен сантиментален вид, замислете се - желаете ли непрекъснато да го завладявате, да го обезоръжавате и опитомявате? Зрелият здрав човек е подготвен да бъде както самичък, по този начин и във връзка. Това се дефинира от неговия избор, а не от страховете му.
Психопати
Това е може би най-ужасният вид за една връзка. Психопатичната персона има три съществени критерия: непоклатимост, тоталност и обществена неприспособеност.

Той в никакъв случай няма да се промени, ще бъде поредно емоционален, безапелационен, корав и неотстъпчив, ще живее съгласно правилото " или съгласно моите правила, или всички са отговорни ". Цялата тази цялост от свойства ще се демонстрира тотално, т.е. във всички сфери на живота: вкъщи, на работа, с приятелите. Няма да се окаже, че всичко е положително в специалността, само че неприятно у дома, или противоположното - на всички места ще е неприятно. И, несъмнено, той ще бъде обществено непригоден: некадърен да построи постоянни и трайни взаимоотношения, той постоянно ще упреква другите за всичко.

Типичното му държание е на тиранин и принудител, прочувствен върколак и паразит, нарцисист, който се отнася с всички на ниско равнище и изисква абсолютно поклонение и цялостна власт. Именно подобен човек няма да ви разреши да поддържате връзка с другарка, тъй като тя е прекомерно неприятна от негова позиция. И той непрекъснато ще заявява тази своя позиция, казвайки, по какъв начин да го вършим и по какъв начин да не го вършим. В същото време той няма да поеме никаква отговорност във връзката - за какво? Той има кого да упреква.

Можете да разпознаете психопата още на първата среща. Веднага щом свикне с вашата компания, той незабавно ще прояви твърдо излагане на позицията си, безапелационни преценки за това кой и по какъв начин би трябвало да се държи - ще знаете безусловно тъкмо какво не трябва да си разрешава една почтена жена и какви неприятни хора му пречат да осъществя всичките си гении.

Към тези, които няма да го харесат, да вземем за пример сервитьорите, той ще се държи надменно, пренебрежително и надменно. Това значи, че той ще се опита да се издигне над по-слабите. Подобно държание ще затвърди подозренията му в себе си и потребността от тези, за сметка на които ще реализира чувство за лична значителност.
Не се опитвайте да се променяте
Огромната женска неточност се състои в това, че незабавно откакто види негативните качества, дамата употребява силата на своите усеща, разум и гений, с цел да ги в профил, поправя и приспособява. Но от позиция на успеваемостта това е съвсем същото като да направиш краставица от тиква. Невъзможно е да се преработи човек и даже не би трябвало да има такава задача.

Трябва да разберем, че получаваме индивида като цяло - с целия набор от негови свойства и характерности. И не можете да избирате кои дефекти да премахнете и кои не. Ако нещо не ви харесва, провокира боязън и безпокойствие - това би трябвало да е сигнал, че би трябвало да потърсите различен човек, а не да се надявате да измененията този.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР