Не всеки знае за всички невероятни приложения и предимства на

...
Не всеки знае за всички невероятни приложения и предимства на
Коментари Харесай

Ето какво ще стане, ако сложите оцет на растенията

Не всеки знае за всички невероятни приложения и преимущества на оцета. Оказва се, че той е съвършен асистент и в грижата за градинските растения.

Ето по какъв начин можете да употребявате оцет в градината

Спрете да харчите пари за изкуствени химикали, с цел да се отървете от плевелите. Вместо това налейте оцет. Оцетната киселина стопира растежа на плевелите, без да поврежда почвата. Смес от 1 част оцет с 1 част вода държи мравките и гризачите надалеч от вашата градина. Ако добавите 2 супени лъжици оцет и една чаена лъжичка захар във вазате с цветя, букетът ще остане пресен доста по-дълго.

Не единствено че оцетът може да размени скъпите химикали в градината, само че също по този начин може да се употребява за разчистване и дезинфекциране на тоалетната.

Как да употребявате оцет вкъщи

Това е елементарен, само че ефикасен метод да поддържате тоалетната чиста. За да почистите външната нечистотия и да дезинфекцирате тоалетната с оцет, ви би трябвало:

    Чаша 9% оцет

    Сода за самун или йоден разтвор


Използвайте със сода за по-добър резултат:

Загрейте чаша оцет до 40 ° C и го разбъркайте със содата или йода. За 200 грама оцет ще ви би трябвало 1 супена лъжица сода. Ако употребявате йод, пропорцията е 1: 1. Изсипете получената примес в тоалетна паница за няколко часа. По-добре е да го извършите вечер, тъй че разтворът да остане през цялата нощ. За да подобрите резултата, можете да повторите процеса няколко пъти.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР