Не всеки знае колко е важно да останете хидратирани през

...
Не всеки знае колко е важно да останете хидратирани през
Коментари Харесай

Преди кафето и закуската: Това е най-добрата сутрешна напитка

Не всеки знае какъв брой е значимо да останете хидратирани през целия ден. Въпреки че множеството питиета могат да утолят жаждата ви, напълно дребна част от тях са подобаващи за вярното хидратиране на тялото ви. Диетологът Ейми Шапиро споделя на коя напитка би трябвало да се обърне внимание и какъв брой постоянно би трябвало да се пие тя.

" Най -добре е да започнете всяка заран с чаша вода с лимон. И да, това би трябвало да се случи преди първата ви чаша кафе или закуската ", поучава тя.
 Грешките, които позволяваме при пиенето на вода с лимон Грешките, които позволяваме при пиенето на вода с лимон
В интернет ще откриете стотици препоръки по тази тематика: някои споделят, че просто би трябвало да се пие на празен корем, това е единственият начи...

Според лекаря, лимонът е добър източник на витамин С, тъй че прибавянето на малко лимонен сок към водата може да даде солидна доза от това вещество. Шапиро отбелязва, че витамин С е мощен антиоксидант, който освен оказва помощ за подсилване на имунната система и предотвратява развиването на сърдечни болести, само че също по този начин защищава кожата от свободните радикали.

Освен това, лимонът е натурален детоксикатор, който поддържа функционалността на черния дроб и оказва помощ за управление на равнищата на кръвната захар. За да ускорите метаболизма, можете да добавите малко пикантен червен пипер към водата, означи експертът.

Шапиро посъветва да пие пие вода с лимон заран на гладно, с цел да се извлече максимума от него. Както изясни диетологът, през нощта тялото се дехидратира, тъй че рехидратацията след 8 часова отмора е извънредно значима. Според нея, това ще задейства работата на целия организъм, осигурявайки му нужната сила.

Тук не става дума за кондензиран лимонен сок, а за напълно малко количество лимон. Можете даже да нарежете половин лимон с кората на дребни части и да ги оставите във водата през нощта. Така сутринта ще разполагате с извънредно потребна напитка, която съдържа освен витамин С, само че и мощни противоракови вещества. Веществата, съдържащи се в лимоновата кора, предотвратяват запека, усъвършенстват храносмилането, укрепват имунната система. С тяхна помощ алкализирането на кръвта се подтиква.
 С тези питиета бързо ще възстановявате хормоните си С тези питиета бързо ще възстановявате хормоните си
Учени са безапелационни, че множеството женски болести са свързани на първо място с хормонални нарушавания. Нивата на хормоните не би трябвало да...

Лимоновата кора отстранява токсините от организма, предотвратява подуването на корема и спомага за изчистването на черния дроб. С веществата, които се съдържат в лимоновата кора се редуцира високото кръвно налягане, успокояват нервите и работят антисептично.

Освен във водата, можете да употребявате кората и като добавка за салати, ястия, десерти. След като измиете добре лимона, можете да го оставите във фризера. Когато ви би трябвало кора, можете да я настържете, както е замръзнала. 

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР