Не всеки от нас се е случвало да му се

...
Не всеки от нас се е случвало да му се
Коментари Харесай

Как да говорим с хора, с които сме на противополжно мнение

Не всеки от нас се е случвало да му се постанова да води диалог с човек, който е на вселени разстояние от личните ни разбирания. Независимо дали става дума за работна среща или наш родственик е значимо да владеем няколко елементарни техники, с които да заобикаляме ненужните спорове счита Меган Фелпс-Роупър и споделя своите пред TED Ideas.
 Снимка 498181

Не тръгвайте с концепцията, че ви мислят неприятното

Когато сме с тази мисъл мислено, автоматизирано стопираме да се опитваме да разберем индивида против нас. Вместо това прекосяваме в нахлуване.

Задавайте въпроси

Колкото повече се опитваме да научим за индивида, с който приказваме, толкоз повече бихме могли да си изясним претекстовете зад неговите вярвания и гледища. А това е значимо освен от позиция на емпатията, само че и с цел да можем да бъдем по-убедителни в личните си тези.
 Снимка 271624

Запазете успокоение

Това евентуално е най-трудната част, изключително в случай че сме от по-емоционалните. Необходимо е повече самообладание и извършения. Фелпс-Роупър припомня, че когато става дума за цифров спор, постоянно може да изчакаме известно време, преди да отговорим, с цел да възстановим спокойствието си и да не изпадаме в ненужна словесна престрелка.

Пълната лекция на Меган Фелпс-Роупър е.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР