Не всеки може да се похвали, че родителите му са

...
Не всеки може да се похвали, че родителите му са
Коментари Харесай

Ето кой е най-богатият милениал в Европа

Не всеки може да се похвали, че родителите му са основали бизнес, оценен на милиони, в случай че не и на милиарди.  Марк Матешиц обаче е измежду тези, които могат да го създадат.

Той е наследник на Дитрих Матешиц - създателят на енергийната напитка Red Bull. След гибелта на Дитрих обаче трябваше някой да поеме контрола върху компанията и напълно разумно това е Марк.

Той обаче не наследява единствено най-голямата компания за енергийни питиета в света, само че и два тима, състезаващи се във F1. Ако би трябвало да бъдем по-точни, Марк Матешиц наследява 49% от Red Bull, като останалите акции се имат от фамилията на тайландския бизнесмен Чалео Ювидя.
 Снимка 594568

И по този начин положението на 30-годишният Матешиц се прави оценка на 15.7 милиарда $, което съгласно Bloomberg го прави най-богатия милениал в Европа. За конкретизиране ще кажем, че милениалите са хората родени в интервала 1981-1996 година

В международен мащаб Марк се подрежда на четвърто място измежду най-богатите милениали. Пред него са Лукас Уолтън (Walmart), Марк Зукърбърг (Meta) и Жанг Иминг (ByteDance), само че пък е най-богатият австриец. До момента той отговаряше за органичното произвеждане на Red Bull, само че има намерение да промени това.

Марк Матешиц е оповестил проектите си да се състрдоточи върху ролята си на акционер, а не да бъде като татко си, който вземаше ефективно присъединяване в ръководството на компанията, написа DMARGE.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР