Не всеки дизайнер може да направи модно ревю около цитат

...
Не всеки дизайнер може да направи модно ревю около цитат
Коментари Харесай

Марк Джейкъбс откри своя Ницше в Нюйоркската обществена библиотека

Не всеки дизайнер може да направи фешън ревю към откъс от Ницше. Марк Джейкъбс обаче постоянно е имал извънреден усет за драма, съобщи Асошиейтед прес.

"Само изкуството ще ни избави да не умрем от истината ", споделя един път немският мъдрец - имитация, която Джейкъбс избира да подчертае в бележките си за своето ревю в огромното предверие на Нюйоркската социална библиотека на Пето авеню в Манхатън.

В случай, че има някакво подозрение, Джейкъбс засяга бурните събития във външния свят. Дизайнерът приказва и за това, че прави и споделя своите креативен избори в "контраст с нестихващата грубост и грозотия на света оттатък нашите изолирани, само че не и непроницаеми стени ".

Марк Джейкъбс провежда шоуто в мраморното предверие на известната библиотека тъкмо година след предходното си ревю на същото място.

Дефилето, извършено през лятото, вместо на Седмицата на модата, е първото присъствено шоу след затварянето поради коронавирусната пандемия и има за цел да изпрати безапелационното обръщение, че Ню Йорк се завръща.

Въпреки че пандемията не е завършила, в града царува раздвижване, както и на подиума на дефилето на Марк Джейкъбс. Както и предходната година, в дизайните му има футуристично чувство със свръхразмерни пропорции, лъскави материи, причудливи форми и обилие от цветове.



Модели в бели или черни ботуши на платформа демонстрираха блестящи визии, да вземем за пример лъскава рокля в кобалтово синьо, съчетана с подобаваща забрадка, вързана на врата, или с ръкавици с дължина до лактите. Или отбор в цвят лавандула с панталони с връзки и още веднъж дълги ръкавици.

Пуловерите в яркосиньо или розово са големи с гигантските си ръкави, преметни към кръста или през раменете - задоволително обемни, с цел да скрият още един човек. Надиплените облекла скоро отстъпват място на разкриващи повече плът ансамбли като дълга розова пола с дребно горнище на бански, обсипано с пайети.

Една от най-забележителните визии е железна туника, наподобяваща броня, съчетана с дълги до лактите черни ръкавици и забрадка от същата материя, необятни дънки и бели ботуши на висока платформа. След това идва ред на по-фантастични визии: дълги поли в зелено или лилаво с лъскави големи буфан ръкави и трагична, стелеща се на вълни се рокля в неоново зелено.

Джейкъбс явно се забавлява както с материите, по този начин и с формите, и в действителност ги изброява в бележките си за ревюто. До колона, озаглавена "Хора " (това са моделите, измежду които сестрите Бела и Джиджи Хадид), дизайнерът разкрива материалите си - платно, деним, фолио, стъкло, кожа, багра, хартия, пластмаса, гума, винил. Формите включват бикини, блейзъри, жилетки, карго панталони.

Обобщаващата тематика наподобява е изразена в заглавието на шоуто: "Избор " и още повече - креативност. "Моите усеща са непоколебими ", написа дизайнерът. "Творчеството е от значително значение за живота ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР