Не всеки ден чифт слънчеви очила причиняват падането ви от

...
Не всеки ден чифт слънчеви очила причиняват падането ви от
Коментари Харесай

Корупция, лъжи и откраднати слънчеви очила: 11-те най-унизителни политически оставки

Не всеки ден чифт слънчеви очила предизвикват рухването ви от власт, написа „ Politico “. Но това се случи с Бьорнар Мокснес , водач на норвежка лява партия, който беше уловен от камера да краде чифт първокласни слънчеви очила от летището в Осло. Във Фейсбук Мокснес написа:

„ Много хора ме питаха по какъв начин мога да направя нещо толкоз неуместно. Питах се доста пъти през последните седмици. Нямам съответно пояснение. “

С възприятие на съчувствие и в чест на рухването на Мокснес , „ Politico “ напомня някои от най-засрамващите оставки в европейската политика (а има голям избор). От полови кавги , корист с държавни средства до дребни обири , ето 11 от най-срамните образци с оценки от 1 до 5.

Депутатът от Консервативната партия в Обединеното кралство Нийл Париш подаде оставка, откакто беше заловен да гледа порно в залата на Камарата на общините през 2022 година Париш твърди, че това е бил „ миг на полуда “ и сподели, че без да желае е попаднал на обидното наличие за възрастни инцидентно, до момента в който е търсил в Гугъл трактори, единствено с цел да признае по-късно, че по-късно действително е гледал същинско порно (не е ясно дали то е включвало трактори).

Париш призна в изявление, че брачната половинка му постоянно го е намирала за „ прекомерно полов “ . Той добави, че тя би му споделила „ Ще ти донеса ножицата, в случай че не се държиш обичайно. Ще нарязвам парче по парче “ , в случай че е станал „ малко прекомерно буен “ . Класически случай на TMI (прекалено доста информация).

Кубински пури и частен аероплан

Когато Хаити беше ударен от земетресение през 2010 година, френският министър на развиването Ален Жоянде беше подготвен да помогне. За да стигне до интернационална конференция за филантропична помощ , провеждаща се в Мартиника, Джояндет нае частен аероплан на стойност страхотните 116 500 евро – не изключително красива стъпка. Той подаде оставка, откакто абсурдът нашумя.

Жоянде не беше единственият министър, за който беше открито, че е пилеел пари на данъкоплатците при някогашния френски президент Никола Саркози . Младшият министър Кристан Бланк беше подложен на критика за закупуването на кубински пури на стойност 12 000 евро с обществени пари. Уви, Блан не можа да си спомни кой ги е пушил всички. „ Пуша по две на ден… това е максимумът “ , сподели той. На въпрос кой е изпушил останалите пури за хиляди евро, той отговори, че не знае.

Данъчно двуличие

Бившият френски министър на бюджета Жером Каюзак беше мощен бранител на отвъдморските данъчни убежища . Никога няма да познаете защо по-късно беше приет за отговорен. Беше данъчна машинация ! Разбира се, че беше. Незаконните фискални действия на Каюзак бяха оповестени за първи път в следствие от 2012 година на новинарския уебсайт Mediapart, който оповестява, че той не е заявил пари, съхранявани в сметка в швейцарска банка в продължение на близо 20 години. Опа! Панамските документи удостоверяват, че Каюзак има и компания на Сейшелските острови . Той беше наказан на две години затвор за пране на пари и данъчни измами .

Имаше някои положителни вести, които произлязоха от този случай, като основаването на органа по нравственос – Haute Autorité de la Transparence pour la Vie Publique.

Градът на светлината — и графични полови послания

Надпреварата за кмет на Париж през 2020 година беше изпълнена с вътрешни вражди и партийно съревнование. И тогава Бенджамин Гриво – претендентът на La République En Marche, който е един от най-големите поддръжници на Еманюел Макрон – накара всички да не помнят всичко за това, защото беше ударен с обвинявания, че е изпращал графични видеоклипове на неидентифицирана жена. Екранни фотоси на полово недвусмислени известия , приписвани на Гриво – женен с три деца – станаха мега известни, което накара претендента да се отдръпна. Може би безразсъдно употребявайки думата „ излагане “ в свое изказване, Гриво се оправда:

„ Не желая повече да посрамвам себе си и фамилията си, когато е разрешена, каквато и да е офанзива, тя отива прекомерно надалеч. “

Сексуалното наличие е оповестено в блог , регистриран от съветския художник и деятел Пьотр Павленски. Като спомагателен поврат, един от тези, които разпространиха графичните видеоклипове необятно в обществените медии, беше депутатът Йоахим Сон-Форгет , чийто акаунт в Twitter беше спрян през 2021 година, тъй като се представяше за Доналд Тръмп !

От подправен руснак с обич

Австрийският заместник-канцлер Хайнц-Кристиан Щрахе мислеше, че отива на хубава почивка в Ибиса, където срещна жена, която твърди, че е богата съветска гражданка, която сподели, че желае да влага в Австрия . Жената предложи да закупи 50 % дял от австрийския вестник „ Kronen-Zeitung “ и да смени новинарската му линия, с цел да прокара дневния ред на крайнодясната Партия на свободата на Щрахе. На собствен ред Щрахе сподели, че може да ѝ разпорежда публични поръчки. Уви за Щрахе, тя въобще не беше богата рускиня. По-късно той се опита да оправдае дейностите си, като сподели, че е била „ пиянска нощ “ и е бил, в каквото и да е „ интимно ваканционно въодушевление “ !

„ Последвалият скандал – наименуван „ Ibiza-gate “ – смъкна държавното управление на Себастиан Курц. За да бъдем почтени към Щрахе, дано тези от нас, които не са се опитвали да търгуват публични поръчки за партийни дарения от жена, за която вярвахме, че е богата племенница на съветски олигарх, хвърлят първи камъка “, приканват от „ Politico “.

25 голи мъже и доста опиати

Унгарският евродепутат Йожеф Шайер имаше едно от най-безумните напускания на поста напоследък. Високопоставен член на партията Fidesz, известна с консервативните си възгледи и анти-ЛГБТИ позицията си, Шайер беше заловен да участва на празненство за разтрошаване на блокадата в Брюксел през 2020 година Полицията откри 25 голи мъже на събирането, съгласно известия в белгийските медии. Mинувач e съобщил, че е видял мъж да бяга около канавката, което е предиздвикало полицията да залови самия Шайер и да откри опиати в раницата му, споделиха прокурорите. Виктор Орбан назова акта „ недопустим и незащитен “, а Шайер напусна партията и поста си в Брюксел. 

Кожата е в играта

Пет години преди Moxnes и слънчевите очила Hugo Boss, районният началник на Мадрид Кристина Сифуентес влезе в заглавията, когато се разпространиха остарели фрагменти, показващи по какъв начин тя сякаш краде крем срещу стареене . Инцидентът е „ неволна неточност “ , разяснява тогава Сифуентес, която беше освободена, откакто заплати за крема 40 евро. Но откакто абсурдът с кражбата от магазина избухна след разобличаване в новинарски уебсайт, който я упрекна в неистина за дипломата ѝ, Сифуентес се отдръпна от ролята си.

Грабване на апетитна хапка

При следващ скандал с кражба от магазин , словенски народен представител загуби работата си , откакто открадна сандвич от магазин в Любляна. Съобщава се, че Дарий Крайчич споделил на сътрудниците си, че се раздразнил, когато чиновниците на супермаркета го пренебрегнали и решил да направи това, което той назова „ обществен опит “ , с цел да тества сигурността на магазина . Въпреки че кражбата остана незабелязана, натискът от страна на негови сътрудници докара до оставката му – и до връщането на сумата за сандвича.

Масово изселване от Европейски Съюз

От всички смущаващи оставки в този лист, това е тази с най-вече забъркани хора. През 1999 година цялата Европейска комисия, ръководена от Жак Сантер, подаде оставка , откакто ядовит отчет на комисията я разгласи за отговорна за „ корупция, корист с власт и машинация “ . Докладът от 140 страници на самостоятелни специалисти преглежда обвиняванията в необятно публикувани измами, непотизъм и корупция в Комисията. Един от комисарите в центъра на бурята, някогашният френски министър председател Едит Кресон , беше мощно подложен на критика за това, че наема другари и родственици, в това число локалния си ортодонт, на добре платени позиции. Зъболекарят Рене Бертло не се впусна в ролята на консултант, която му беше дадена, и изготви единствено документ от 24 страници по време на 18-месечния си престой на работа за Европейски Съюз.

Имате ли снус?

Джон Дали, еврокомисарят по опазването на здравето , подаде оставка през 2012 година, откакто следствие за битка с измамите го свърза с опит за въздействие върху законодателството за тютюна . Помощник на Дали, наименуван Силвио Замит, беше упрекнат, че се е опитал да получи колосалните 60 милиона евро от тютюнева компания, наречена Swedish Match, с цел да анулира възбраната на Европейски Съюз за снус, тип бездимен тютюн, който може да накара потребителя да наподобява по този начин, като че ли прави гаргара със сок. Дали твърди, че е бил уволнен от шефа на Комисията по това време Жозе Мануел Барозу и го е дал на съд. През 2019 година Общият съд на Европейски Съюз отхвърли желае на Дали за обезщетение за вреди, които той твърди, че е претърпял вследствие на загубата на работата си.

Премиерът, шпионските служби, жена му и любовницата му

През 2013 година чешкият министър председател Петр Нечас подаде оставка , откакто началникът на кабинета му Яна Нагьова беше упрекната в корупция и корист с власт . Сред закононарушенията Нагьова беше упрекната в подкупване на някогашни депутати, само че това, което нашумя, беше противозаконното ѝ потребление от тайните служби. Оказва се, че Нагьова, която по това време е имала връзка с Нечас, сякаш е употребила военното разузнаване, с цел да шпионира брачната половинка на премиера . Излишно е да споделяме, че тази съответна оставка беше последвана от бракоразвод. Но не след дълго Нечас и Нагьова имаха благополучен край, като се ожениха скоро след абсурда.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР