Не водим война с президента. За нас е важна България,

...
Не водим война с президента. За нас е важна България,
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Искаме доказателства за думите на президента

Не водим война с президента. За нас е значима България, по тази причина е значимо по-рано българското общество да разбере какво се крие в думите на президента, че има събрани просрочени вземания в енергетиката 1,6 милиарда лв.. Служебното държавно управление има функционалност да организира почтени избори. Няма по какъв начин то да събере такива доходи в границите на 3 месеца. Това сподели енергийният министър Теменужка Петкова в ефира на БТВ.

Тя сподели информация, съгласно която не е имало събрани сходни суми.

„ Това, което чакаме по искови молби е 2,5 млн. лв.. По този мотив желаеме доказателства за думите на президента. Ако той в действителност разполага с конкретика, добре е да я забележим, прикани тя. Хубаво е българските жители да знаят какво се случва. Бях сюрпризирана от тези изказвания. Енергетиката е основен бранш и сходни изказвания хвърлят сянка върху изслветляването на стопанската система “, уточни тя. „ Ако няма такива данни, би трябвало да се изясни за какво се пускат подправени вести “.

„ Българските жители би трябвало да знаят истината “, безапелационна беше Петкова.

Тя разяснява решението на Комисия за защита на конкуренцията против желанието на Инерком да закупи ЧЕЗ. „ Ние сме правова страна. Тази договорка се прави на база на чешкото законодателство. Не единствено, че имаме пълномощия за надзор, а това е част от енергийната сигурност на страната. Държавата управлява КЕВР и има непрестанен надзор върху енергийните предприятия във връзка с регулативната активност на този вид сдружения. Аргументът на Комисия за защита на конкуренцията е, че се основава корист с монополно състояние. Всички ние би трябвало да се съобразим с това решение. Дружеството има 14-дневен период за обжалване на това решение “.

„ Познавам се с Гинка Върбакова от 20 години. В началото на цялата обстановка се чувахме. Тя се обади, с цел да изкаже страдание, че се е стигнало до моята оставка в чисто персонален проект. Никога не сме имали бизнес връзки. Нямам визия какви са желанията й в този момент “, разкри Петкова.

Тя бе безапелационна, че страната не води търговсква война с Чехия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР