Не влизаш в политиката, за да си благодарен. Нито да

...
Не влизаш в политиката, за да си благодарен. Нито да
Коментари Харесай

Елена Йончева: Когато лидерът ти изоставя основни принципи, трябва да го заявиш

" Не влизаш в политиката, с цел да си признателен. Нито да събираш почитатели. А да се бориш, да отстояваш позицията, която си декларирал. Без оглед на ударите, които ще се стоварят ".

Това написа в профила си във Facebook евродепутатът Елена Йончева.

" Политиката е контракт с гласоподавателя, с жителите, с тези, чиито идеали, въжделения споделяш. Това не е контракт с водача на партията, на който би трябвало да си признателен. Послушен. Изпълняващ. Безкритичен.

В едно политическо семейство би трябвало да сме съидейници, с обща идея. Можем да спорим, да подлагаме на критика, можем да бъдем тихи или гневни в своите причини. Но не сме група от признателни към водача политици.

В българския парламент е цялостно с признателни депутати. Най-благодарни са тези от ГЕРБ. Вождът ги е показал. Те са признателни. Защото той има чекмеджета, тъй като той урежда постове, раздава публични поръчки.

В Българска социалистическа партия имаше минимум признателни депутати. Това е партия, в която сериозното мислене, разговорът, диспутът е бил част от пътя, по който вървеше левицата. И това ѝ даваше мощ.

Днес България е в дъното по всички индикатори. Защото е цялостно с признателни един на различен политици.

И когато твоят партиен водач е изоставил главните правила, за които се бориш, тогава би трябвало да го заявиш. Иначе ставаш съизвършител на този неуспех ", приключва Йончева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР