Не винаги се намират достатъчно пари или време, за да

...
Не винаги се намират достатъчно пари или време, за да
Коментари Харесай

Ето как лесно и бързо да си направите маникюра у дома

Не постоянно се намират задоволително пари или време, с цел да си извършите маникюра в салон. Ако прекарвате доста време вкъщи и не желаете да ходите в студио за хубост в търсене на най-хубавия занаятчия, можете да научите по какъв начин да си вършиме маникюра сами, написа Рамблер.

Първоначално тази процедура може да ви се стори комплицирана, само че последователно ще се научите по какъв начин да я вършиме по-внимателно и към този момент няма да имате потребност от помощта на майстори. Най-важното е да не се отказвате и да упражнявате уменията си.

За маникюр вкъщи ще ви би трябвало:
Лакочистител (ако имате гел лак върху ноктите си, ще ви би трябвало и фолио)Памучни тампониНожичка за ноктиИзбутвач за кожичкиСредство за премахване на кожичкиПила с твърдо покритиеПила за нокти с меко покритиеЛак за ноктиЛампа за изпичане на лака

Ако сте подготвили всичко належащо, можете да преминете към маникюра.
Отстранете предходния лак от нокътя. Това може да се направи с памучен тампон или можете да закупите специфични салфетки. Те не оставят талази върху нокътя и не пречат на последващата обработка. Подрежете ноктите си. Дори и да сте пуснали ноктите си по-дълги ноктите си, те отново би трябвало да бъдат подрязани и изпилени. Понякога те стартират да се закръглят в краищата или стават по-тънки и по-късно се чупят. Скъсете ноктите си до дължината, с която сте привикнали. Оформете ноктите си. Това може да стане с абразивна твърда пила за нокти. Изберете вярната форма и се пробвайте първо да сравните всеки нокът с другия. След това се научете да идентифицирате по око. Избутайте кожичките си. Вкъщи може и да не ги изрязвате, а единствено да ги избутате. Накиснете пръстите си в топла сапунена вода за 3-5 минути и по-късно избутайте кожичките с избутвача за кожички. След това нанесете върху него средство за премахване и повторете процедурата. Отрежете неравностите. Докато кожата към ноктите е към момента мека, изрежете всички неравности. Не ги откъсвайте - в противоположен случай ще нараните пръста си. Започнете да се лакирате. Изберете подобаващ лак и покрийте ноктите си с него. Не забравяйте за основата и горната част - те са нужни даже за елементарен лак. Така той ще се държи по-добре.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР