Не виждам защо е нужно това тикане на мандата към

...
Не виждам защо е нужно това тикане на мандата към
Коментари Харесай

Вигенин: Третият мандат да не се тика към ИБГНИ. Ако стигне до нас, ще е мандат на протестните партии |

" Не виждам за какво е нужно това тикане на мандата към най-малката групировка (ИБГНИ)... Ако бъде даден на нас, няма да го преглеждаме като мандат на Българска социалистическа партия, а като мандат на партиите на смяната ", съобщи зам.-председателят на Народно събрание и народен представител от БСП Кристиан Вигенин пред бТВ.

Според него това би бил " естественият избор ".

По думите му за хората е основно да има настоящ парламент за интервал от най-малко половин или една година.

Вигенин съобщи, че диалозите сред Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ не са спирали, както и че за разлика от другите партии връзката посред им е била " цивилизована и експертна ".

" Между нас няма това насъбрано напрежение, обвинявания, които да текат в пленарна зала ", означи той.

Вигенин разяснява и решението на Ива Митева да не ръководи точката от дневния ред, в която трябваше да бъде гласувано отдръпването на оферти от Има Такъв Народ за министър председател Пламен Николов. Той дефинира решението ѝ като " емоциално ".

" Председателят на Народното събрание е ръководител на Народното събрание, а не просто представител на своята парламентарна група. Ние сме там не за нашите агитки, ние сме там, с цел да решаваме проблемите на страната ", добави той.

Той сподели още, че в този парламент Българска социалистическа партия демонстрира мъдрост и гледа към " действителните проблеми ". Като значими тематики той уточни актуализацията на бюджета и фиксирането на дата за президентските избори.

По мотив образуването на бюджетна комисия той изясни, че Българска социалистическа партия е упорствала за това още в предизборната си акция, както и че в случай че договарянията са сполучливи още на следващия ден може да бъдат образувани парламентарните комисии.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР