Не виждам причина да подавам оставка заради АБТТА - втора

...
Не виждам причина да подавам оставка заради АБТТА - втора
Коментари Харесай

Ангелкова няма намерение да подава оставка, туризмът бил на прав път

Не виждам причина да депозирам оставка поради АБТТА - втора поредна година имаме най-успешния туристически сезон. Това сподели пред публицисти министърът на туризма Николина Ангелкова във връзkа с желаната й оставка от АБТТА.
„ Първо, бих желала да кажа, че в националния туристически указател има над 300 сдружения. Регистрираните такива, свързани с туроператорска и турагентска активност са 3, като в регистъра турагентите и туроператорите са над 3000. Във въпросната АБТТА членуват може би към 80-90. По същия метод и в БАТА и Национално съдружие „ Туризъм “. Това, че показват несъмнено противоречие с политиките, които води министерството, е тяхно право, само че обстоятелствата, които имаме в бранша, потвърждават, че ние сме на прав път. Със сигурност има още доста какво да се желае и да се работи. Все отново министерството съществува от 3 години, а проблемите в туризма са трупани 20-30 години “, разяснява Ангелкова.
Тя разясни, че в Националния съвет по туризъм се разисква всичко. Министър Ангелкова обърна внимание, че членове на този съвет са и АБТТА и техните оферти са взимани в поради.
„ Не виждам причина да депозирам оставка, към този момент втора поредна година имаме най-успешния туристически сезон. Със сигурност интернационалното самопризнание, което получава министерството за дейностите, които прави, е на задоволително високо равнище. Продължаваме напред с разговор “, съобщи министърът на туризма, представен от Фокус.
По отношение на обвиняванията към нея, че манипулира данни, Ангелкова разясни, че не схваща за какво се отдава значение на методите.
„ Ние използваме данни на Национален статистически институт и на Българска народна банка. Ние сме министерство, работим с публични данни “, сподели Ангелкова. Тя разясни, че в Национален статистически институт е записано, че за първите 8 месеца България е посрещнала над 6,5 млн. задгранични туристи в местата за настаняване над 10 кревати. Министърът изясни, че не би трябвало да се не помни, че българските туроператори и турагенти работят както на пазара в България, по този начин и провеждат екскурзии в чужбина.
Министър Николина Ангелкова съобщи, че в Министерството на туризма е основано звено за разбори и прогнози в туризма. " На тази база се обработват данните освен според условията на реграмента на " Евростат ", само че и с друга методика ", разяснява Ангелкова.
Тя разясни, че следва скоро там да бъдат наети нови чиновници, с цел да се дава по-детайлна информация според обособените типове туризъм и осъществените нощувки в местата за настаняване под 10 кревати. Ангелкова разясни, че чиновниците в Министерството на туризма са готови и все още наетите са под 100. По думите й те са разпределени в общи и профилирани дирекции, а в звеното за разбори и прогнози работят към 7 души и следва да бъдат наети още двама души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР