Не виждам от Продължаваме промяната“ да са се уплашили от

...
Не виждам от Продължаваме промяната“ да са се уплашили от
Коментари Харесай

Политолог: Трус в коалицията заради БНБ, но реалната заплаха за кабинета е РСМ

„ Не виждам от „ Продължаваме промяната “ да са се уплашили от сложната обстановка, която ръководят “, уточни политологът
Разделението по тематиката кой да оглави Българска народна банка може да провокира трус в ръководещата коалиция, само че надали ще събори държавното управление. Това разяснява политологът от „ Галъп Интернешънъл “ Първан Симеонов пред Bulgaria On Air.

„ Защото някак не виждам кой от тях има интерес от бързи преконфигурации.Не виждам от „ Продължаваме промяната “ да са се уплашили от сложната обстановка, която ръководят. Струва ми се, че за всички тях е значимо обединението да се резервира...не бива такива въпроси да ги разединяват “, уточни той.

Първан Симеонов вижда единствено една действителна заплаха за държавното управление – евроинтеграцията на Северна Македония, въпреки Народното събрание да има безапелационна позиция по този въпрос.

„ Аз не считам, че ръководството може елементарно да издържи подобен тест, оставете, че ще има фронт с президента и Българска социалистическа партия, както и елементи от опозицията, само че ще има и преден конфликт с публичното мнение “, акцентира политологът.

Правителството ще сгреши, в случай че продължи да назидава обществото по тематиката дали България би трябвало да даде военна помощ на Украйна, безапелационен е Симеонов.

„ Опозиционната борба в Украйна води и до опозиционна борба в нашия политически хайлайф. Широките публични маси са надалеч от крайностите, само че политическият хайлайф стартира да се бори вътрешно. Даже стартира да припомня на 90-те години. В един миг ще има барикади, ще има хора, които просто стопират да си приказват между тях и си приказват единствено със своите балони “, счита политологът.

На въпрос дали ще издържи обединението, той отговори по този начин:

„ Логиката споделя, че ще поостане, само че както се вижда тестванията не са малко. За цялостен мандат дайте да не мислим занапред. Разбира се тя ще наподобява на орел, рак и щука. Това е коалиция анти Борисов. Лепилото анти Борисов се разсъхва и стартират да скърцат. И по тази причина с ареста на Борисов се припомня за какво бяха определени ръководещите. Шанс е, че има подобен кабинет, тъй като подобен кабинет има крайник във всяка социална каста “, сподели още политологът.

А междинният пръст, с който Тошко Йорданов подпря главата си по време на съдружния съвет в неделя, политологът разяснява по този начин: „ Хората на Слави Трифонов по тази причина бяха определени, с цел да покажат един сериозен пръст на статуквото “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР