Не виждам някакъв сериозен хигиенно-епидемиологичен риск в момента, каза министърът

...
Не виждам някакъв сериозен хигиенно-епидемиологичен риск в момента, каза министърът
Коментари Харесай

Хинков: Не виждам някакъв сериозен хигиенно-епидемиологичен риск в момента

" Не виждам някакъв сериозен хигиенно-епидемиологичен риск сега ", сподели министърът на опазването на здравето пред публицисти Христо Хинков по отношение на обстановката по Южното Черноморие. 

След като се отдръпна водата, може да се чака вероятно нечисти площи и да се заплаши хигиенно-епидемичната конюнктура, уточни той.

По думите му има задоволително питейна вода, само че би трябвало да се внимава каква вода ще се употребява за миене. 

Хинков съобщи, че може би ще бъдат назначени спомагателни замервания за замърсеността на морето, оповестява Българска телеграфна агенция. 

" Има риск за здравето на хората след всяко наводняване, като те са в няколко посоки ", сподели пред публицисти основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев и уточни, че първото включва хора, потърпевши от самия воден поток. " Друга заплаха на малко по-късен стадий е приемането на нечиста храна и вода. Към момента водоснабдяването е възобновено към всички обитаеми места, като водата предлагаме да се употребява единствено за хигиенични потребности ", разяснява доцент Кунчев. 

По думите му до момента в който не излязат две негативни проби, които да потвърждават чистотата на водата, тя няма да може да се употребява. " Очакваме това да стане в границите на един – два дни, сподели Кунчев и добави, че това важи и за водите за къпане. Поне до идната седмица предлагаме да не се употребяват плажовете, защото количеството отпадни субстанции, в това число трупове на животни, е доста огромно и е належащо време за самоочистване ", означи доцент Кунчев. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР