Не виждам никакви причини коалицията да не я бъде. Предполагам,

...
Не виждам никакви причини коалицията да не я бъде. Предполагам,
Коментари Харесай

Денков: Не виждам никакви причини коалицията да не я бъде

Не виждам никакви аргументи обединението да не я бъде . Предполагам, че ще я бъде, в случай че се съблюдава съдружното съглашение. Това е главното, което сплотява тази коалиция ”. Това съобщи пред БГНЕС министърът на образованието и науката учен Николай Денков.

Денков взе участие през днешния ден в среща в " София тех парк ", на която бяха показани резултатите от осъществяването на Националната научна стратегия " Културноисторическо завещание, национална памет и публично развиване ".

„ Има доста области, историята е една от тях, в които, в случай че имате структурирана информация, можете да видите новите трендове. Не се вижда добре, когато всичко е разграничено на обособени части. Този вид структуриране на информацията има значение не просто за визуализиране, не просто за туристическа атракция, а дава благоприятни условия и за нови откриватели, които влизат в региона - да сравнят, от там да се търсят връзки, които не са явни. Трябва да се продължи това комбиниране, което видяхме през днешния ден, съчетаване на оргинални научни проучвания, които дават нови резултати, дават опция нещата да се разпространяват първо измежду експертите, след това след необятната аудитория “, съобщи Денков.

Той участва на срещата, която показа резултатите от осъществяването на Националната научна стратегия " Културноисторическо завещание, национална памет и публично развиване ", ръководена от Софийския университет " Св. Климент Охридски " в партньорство с Българската академия на науките и още четири висши учебни заведения.

„ Съвременните мултидисциплинарни проучвания са безусловно наложителни в региона на културноисторическото завещание, като комбинацията от нови технологии със наличие, което е създавано с доста години, с добавената или виртуалната действителност, демонстрират, че когато ги обединим, може да получим нови благоприятни условия. Те имат както научно значение, по този начин и могат да подкрепят обществото, туризма и стопанската система на страната “, сподели Николай Денков по време на срещата.

Министърът постави най-после специфичен шлем (VR очила за виртуална реалност), който му предоставиха млади учени от Лабораторията по виртуална и разширена действителност и се върна обратно във времето, в българската история. Той се впусна във вируалната галактика, „ прегледа “ в елементи параклиса Свети „ Йоан Летни “ в Благоевградско.

Лабораторията е основала две приложения, едното е за виртуална действителност, второто – за разширена. Последното разрешава да се онагледи някакъв развой или поминък, който е практикуван преди стотлетия, т.е можеш да развъртиш оръжието на античен държател, да яздиш като него, да създаваш иконите на Георги Данчов-Зографина.

В представянето участваха също доцент Георги Вълчев - заместник-ректор на Софийския университет " Св. Климент Охридски ", проф. Иван Кралов - ректор на Техническия университет, проф. Анна-Мария Тотоманова - координатор на програмата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР