Не виждам никаква причина да подам своята оставка. Задачата е

...
Не виждам никаква причина да подам своята оставка. Задачата е
Коментари Харесай

Константинова: Не виждам причина да подавам оставка, справихме с бежанците по-добре от редица страни

Не виждам никаква причина да подам своята оставка. Задачата е изпълнена, всички хора, които имаха потребност от заслон и храна, са ги намерили. Извиних се. Това сподели вицепремиерът Калина Константинова по Би Ти Ви.

" Провокира ни страха, че може да се окажем в обстановка, в която не бихме могли да се погрижим за хората, които имат най-вече потребност. Наложи се да сменим тактиката в най-напрегнатите и основни дни. Това е належащо да се каже изрично. Наясно съм, че думите ми се схващат неправилно. Това беше подбудено от страха ни да не се окаже, че не може да помогнем на хората, които имат най-вече потребност ", сподели Константинова по отношение на преместването на украинските бежанци от хотелите по Черноморието.

Тя разяснява, че България се е справила с рецесията с бягащите от войната доста по-добре от някои европейски страни..

" Пристигнаха към 300 хиляди души. Ние не допуснахме тези хора да са по улиците, това не се усети. Тази рецесия и тази вълна ни посрещна на 50-я ден от ръководството. Ако не сме позволили да има филантропична рецесия, не сме създали никаква неточност. Около 10 хиляди на 31 май трябваше да изоставен хотелите, доста от тях продължиха по личен ход, намерили са способи, не са потърсили помощ от страната ", сподели Константинова. В цяла Европа в края на месец май имаше отрицателна наклонност, т.е. има отлив на бягащи от войната към Украйна. Около 30 000 бежанци се изнесоха назад, изясни тя.

Тя разяснява и изискванията, в които живеят украинските бежанци у нас. " Стана ми малко мъчително, тъй като това са изискванията, в които почиват нашите деца и родители ".

Константинова сподели, че ще има мярка, обвързвана със заетостта на бежанците, при която страната ще отдели към 46 милиона лв..

Според нея задачата по преместването на бежанците е завършила и в този момент следва да се пристъпи към интеграцията на бягащите от войната.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР