Не виждам логика в това някой да реши, че е

...
Не виждам логика в това някой да реши, че е
Коментари Харесай

Edna.bg пита: Процедури за красота - у дома или в салона?

Не виждам логичност в това някой да реши, че е по-добър от който и да е експерт. Дори и с най-малкия стаж. Това сподели Краси Кръстева – уредник на влиятелното и само всеобхватно ревю, отдадено на хубостта и здравето в България

Ако се интересувате от нови артикули, съоръжение и услуги от промишлеността за хубост и здраве или търсите срещи с водещите компании, нови бизнес връзки и желаете да сте в крайник с настоящи трендове и нововъведения на сектора, би трябвало наложително да .

A тази година   е извънреден сътрудник с щанд 6-17 на най-голямото ревю за хубост, което ще се организира на 26-28 април 2024 година в Интер Експо център. 

Какво описа Краси Кръстева за Edna.bg, вижте:

- Социалните мрежи са цялостни със препоръки за хубост и през днешния ден дамите се изправят пред избора - бюджетно да следват бюти рутина вкъщи или да се доверят на експерти в сферата? Какъв е вашият коментар по тематиката?

- Задължително е съгласно мен да се доверят на експертите. Не, че не може да има процедури в домашни условия, те също са наложителни. Когато козметичката ви посъветва да употребявате за домашна грижа избрана серия, считам, че би трябвало да го приемете за чиста монета и за 100% гаранция, че ще има резултат. 

В козметичния салон има Х броя марки и тази, с която ви работят, е най-подходящата за вас съгласно козметиците ви и надлежно те няма да ви предлагат за домашна грижа нещо, което да ви навреди. Задължително двете са в композиция.

- Защо една жена е по-добре да се довери на експерти за своята визия?

Един коафьор, една маникюристка или един педикюрист доста по-добре знаят по какъв начин да се оправят с вашите нокти и коси. Аз не мога да си показва, че през днешния ден някой у дома си боядисва самичък косата или се подстригва.

Всеки има друг напредък на косата. Косъмът е друг, има разнообразни потребности. Само един коафьор може да реши по какъв начин да ти спомага по този начин, че твоята коса да наподобява страхотна, прическата да дава отговор на твоята визия, на формата на лицето, на цвета, на това какво работиш. 

Задължително експерт да ви даде посоката. Вие можете да се издухвате в къщи, да си вършиме със сешоар, с маша, с каквото желаете, само че след консултация, откакто към този момент сте подстригани вярно, дадена ви е формата, имате верният цвят. Не виждам логичност в това някой да реши, че е по-добър от който и да е експерт. Дори и с най-малкия стаж.

От вашите наблюдения по тематиката - какви са рисковете част от разкрасителните процедури да се случват в домашни условия?

Единият вид е, когато си изрязваш ноктите на краката, да получиш един проблем, който е съвсем всеобщ. Получаваш впити нокти. При една неприятна стерилизация получаваш гъбички. Когато си правиш ръцете има заплаха, с изключение на да наподобява маникюрът ти извънредно, да се нараниш, да направиш зараза.

Много малко хора могат да работят с лявата ръка и да си вършат сами маникюр. Да, могат да се лакират, окей, могат да си сменят лака, това е разбираемо. Аз не съм го правила, тъй като считам, че не е нужно, само че има такива хора, изключително млади, които вземат решение, че е по-добре да го вършат по този начин, сами, тъй като могат да си сменят лака колкото пъти желаят в седмицата или в месеца.

И в този ред на мисли, какво е най-голямото предизвикателство пред експертите в бюти промишлеността през днешния ден?

Ако приказваме във връзка с клиентите, би трябвало да ви дам несъмнено 20 образеца, с цел да ме разберете. Какво ми се случи оня ден. Аз бях на маникюр, с час, несъмнено. Влезе една дама в 14:30, ден събота и сподели:,,Може ли един бърз маникюр и педикюр? “ Маникюристът има график. Маникюристът има записване на часове. Планирано е. Това е едно недоумение от страна на клиента, който не прави постоянни процедури и счита, че това е доста бързо и става просто по този начин апропо.

Другото предизвикателство пред салоните за мен е по-страшно. Знаете, на Балканите е особено да се споделя “моят коафьор “, “моят гримьор “, “моят маникюрист “. И по този начин хората в никакъв случай няма да излязат от този обаян кръг. Въпросният, примерно, коафьор Х, на когато всички споделят “моят “, той има единствено две ръце. Той не може да те вземе когато на теб ти е комфортно. Неговия график е напълнен във времето. Той има и други клиенти. Той има две ръце, може би би трябвало да спи понякога. Така че провокациите са доста. 

Да не приказваме за един доста сериозен фактор. Как клиент да се ориентира, примерно, при промяна на град. Идвам във Варна, по какъв начин да се ориентирам кой е моят салон? Аз ви давам отговор, по никакъв начин. Или ми би трябвало сешоар, тъй като вземам участие в Пловдив на конференция. Къде да отида за този сешоар? Изборът на салон през днешния ден става все по-труден. Не за друго, даже и да е в София. Ако моята маникюристка е отпътувала да работи в чужбина, както се е случвало, аз би трябвало да си намеря нова. Как намирам нова? Питам приятелки с рекомендации. Търся ги в региона, в който пребивавам. Търся ги по отношение на това дали имат паркинг, като отида с колата си. Изборът е извънредно сложен.

Вярно е, има платформи към този момент от години, които работят в името на клиента и в името на салона. Да работиш и да приемеш нова поръчка е много неприятно и в двата случая. Когато маникюристката работи, тя не си дига телефона. Когато върне позвъняване, може би на мен няма да ми е комфортно да приказвам. И в последна сметка запазването на часове онлайн е едно доста положително решение, само че доста малко хора го употребяват. Аз настоявам, че са 20%. Когато станат 80%, ще приемем, че клиентът се е култивирал и също по този начин салонът е съумял да се култивирал.

Личните взаимоотношения сред клиент и експерт са толкоз на “ти “, че пречат и на двете страни. И никой няма да опонира на това, което споделям. Убедена съм, тъй като 80% от клиентите на един салон са на дребни имена.

Но да погледнем другата страна на салоните. Всичките платформи, които сега обслужват бранша за онлайн записване, имат един сериозен проблем, който не знам дали правят оценка и дали схващат. Салоните вършат едни съществени вложения, след което на никое място не можеш да схванеш марката, с който работят, кой клас е - висок, междинен или невисок. Което въздейства върху какво? Върху ценообразуването. Когато експертът А види, че експертът, сътрудника Б, е поставил цена 100 лв. на процедурата, а той още работи на 50, споделя, че и той може да постави 100. Защо? На кой принцип ти калкулираш това завишение?
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР