Не виждам какво друго освен актуалната политическа обстановка може да

...
Не виждам какво друго освен актуалната политическа обстановка може да
Коментари Харесай

Румен Гайтански-Вълка: Не виждам какво друго освен актуалната политическа обстановка може да предизвика обвинението към мен

" Не виждам какво друго с изключение на настоящата политическа конюнктура може да провокира обвиняването към мен и други хора да бъде извършена тази акция точно през месец август. Това съобщи Румен Гайтански-Вълка посредством писмо, изпратено до медиите от юриста му Константин Симеонов. Това е първата му реакция след ареста за заема от близо 150 млн. лв..

" Репортери, които се роят, с цел да демонстрират фотоси от гаражи, в които се намират коли, които владея, бяха изпратени от нежелателно за изтъкване или наименуване хора, които водят тази скалъпена история против мене ", показва предприемачът.

В края на август състав на Софийския апелативен съд реши предприемачът да остане в ареста. Гайтански е упрекнат като подстрекател по следствието за провиснал от Българската банка за развиване заем за 148,5 млн. лева и бе арестуван с прокурорска мярка за до 72 часа, откакто непринудено се съобщи на органите на реда.

В писмото Гайтански удостоверява още веднъж, че не имал желание да се укрива, откакто научил за обвиняванията против него. " Бях шокиран, сюрпризиран и не по-малко учуден по какъв начин, с цел да се сътвори представление, нахлуха и иззеха коли, които нямат нищо общо с обвиняването ", написа той.

" От деня, в който съм упрекнат и бях арестуван, аз и фамилията ми понасяме всекидневно обидни квалификации и тенденциозни неистини нямащи нищо общо с действителността, само че търсещи представление. (...) Не съм направил това, в което ме упрекват, само че истината лишава време и ще се потвърди в съда ", добавя в писмото си Гайтански.

Той показва още, че доста от изказванията в медиите са " явно търсещи представление и сензация ".

" На мен и фамилията ми е породена голяма и непоправима неправда, която няма да може да бъде поправена по никакъв метод ", приключва Гайтански.

По случая обвинени са още някогашният изпълнителен шеф на ББР Стоян Мавродиев и Иван Георгиев, представител на компанията " Роудуей кънстракшън ", получила заема.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР