“Не ви изневерихме за това, за което ни изпратихте в

...
“Не ви изневерихме за това, за което ни изпратихте в
Коментари Харесай

Нинова в Гоце Делчев: Трябва да има таван на цени. Нови 3 държави го направиха

“Не ви изневерихме за това, за което ни изпратихте в ръководството - отбрана на младите, на служащите, на пенсионерите и на обществено слабите. На тези, които имат потребност от същинска лява политика. ” Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия и лидер на листата на коалиция “БСП за България ” в 1 МИР Благоевград Корнелия Нинова пред поданици на Гоце Делчев. На срещата участваха също кметът на града Владимир Москов, заместник-кмета Валери Сарандев, както и всички претенденти за народни представители от региона.
“За късото време, в което бяхме в държавното управление, направихме най-силната обществена стратегия през последните над 10 години. И то в месеци на доста тежка рецесия и последствия от войната ”, акцентира Нинова и напомни част от достиженията от присъединяване на Българска социалистическа партия в ръководството, измежду които безвъзмездни детски градини и ясли, увеличени майчински и детски надбавки, еднократна помощ за възпитаници и данъчни облекчения за млади фамилии с деца. За работещите - нарастване на минималната работна заплата, един път, и повторно тя да е 50% от междинната. Увеличени ваучери за храна на служащите от 80 лева на 200 лева, а за пенсионерите и обществено слабите - увеличени пенсии със приблизително 39%. Увеличени добавки за военноинвалиди, хора с увреждания и техните асистенти. 
“През зимата, най-трудните месеци след началото на войната, замразихме цената на тока за семействата и по този начин спасихме милиони семейства от безумния скок на цената на тока. Сложихме таван на цената и за компаниите и по този начин спасихме над 40 000 работни места ”, сподели още Нинова.
По нейните думи високата инфлация, растящите цени, ниските приходи са проблем номер 1. “Трябва да продължим със обществената политика. Служебният кабинет ни е приготвил брадва, с която ние в никакъв случай няма да се съгласим. И в Народното събрание няма да подкрепим това, което внасят - да се усилват налози, да се замразяват приходи и да се режат обществени придобивки. В тази тежка рецесия, беднотия и недостиг, това е неприемливо ”, безапелационна бе тя.
Лидерът на Българска социалистическа партия увери, че страната е финансово постоянна, а след злощастния опит на финансовият министър да внуши, че страната е пред банкрут, всички виновни институции са я опровергали.  
“Ние желаеме да продължим с преизчисляване на пенсиите с нов средноосигурителен приход. Майчинството през втората година да следва растежа на минималната работна заплата. Да се подкрепят майките студентки и да се подкрепят младите фамилии при раждане на първо, второ и трето дете, тъй като демографската рецесия се усилва ”, уточни част от целите на социалистите Корнелия Нинова.
По думите ѝ Българска социалистическа партия е за неутралитет и невмешателство на страната ни във войната.
“Национална идея е отбрана на българското семейство и българските деца. Подкрепете ни в битката ни против навлизането на джендър идеологията в българските учебни заведения и детски градини. Това ще е поддръжка за българските деца. Защото тази идеология към този момент е тук, в българските учебници “, предизвести тя. 
Нинова напомни, че пет години към този момент Българска социалистическа партия се бори против въвеждането на трети обществен пол, отвън мъж и жена. Подчертавайки, че почита избора на всеки пълновръстен да взема решение по какъв начин и с кого да живее живота си, тя се разгласи против опитите да промиват главите на децата с джендър идеология. 
“Искаме те да са момиче и момче, а не нещо трето. Искаме ние да сме майка и татко, а не “родител-1 ” и “родител-2 ”. Подкрепете ни, тъй като тази борба е за бъдещето - за децата ”, прикани водачът на Българска социалистическа партия.
По думите на Корнелия Нинова няма никаква разлика сред “Продължаваме смяната ” и ГЕРБ, тъй като по значимите политики те са на една позиция и напомни, че са дали своят вот дружно за новите самолети F-16, за военна поддръжка за Украйна, за унищожаване на монументи и за джендър идеологията. “Те желаят пазарът всичко да дефинира и страната да не се намесва, само че тази неолиберална идеология към този момент не е настояща. Ето това е десният, неолиберален, глобалистки и джендъристкия модел. Ние сме алтернативата на всичко това, тъй като сме лява, обществена, национално виновна партия, която пази националните полезности и има проект за бъдещето ”, изясни Нинова.
По нейните думи от избора на 2-ри април извънредно доста зависи накъде ще тръгне България - дали ще имаме съюз на войнолюбците или ще победи разсъдъкът за мир, за поддръжка на стопанската система и семействата и за отбрана на българските фамилии и на децата ни.
Тя показа част от по-дългосрочните ограничения на Българска социалистическа партия за опазването на здравето - лечебните заведения да не са търговски сдружения и здравните услуги да са безвъзмездни, както и за земеделието - да се възвърне поливното земеделие, равнене на българските дотации с европейските и преразпределянето им към производители на български плодове, зеленчуци, мляко и месо.
“Искаме краткосрочно да се постави таван на цените на питателните артикули от дребната потребителска кошница. Възможно е по този начин, както е допустимо в доста европейски страни като Франция, Испания, Гърция, Унгария. Щом там може, значи и тук може. Нови три страни постановиха таван и замразиха цените - Словакия, Черна гора и Северна Македония. Така би трябвало да стане и тук “, безапелационна бе Нинова.
Според нея мярка на държавното управление за таван на надценката е полувинчата и няма да проработи, а е нужна здрава ръка, държавна интервенция и надзор, с цел да се спрат летящите цени на храните. 
По думите на Нинова е било огромна неточност служебният кабинет да не внесе бюджет за 2023 година, тъй като към този момент всички системи издъхват, а единствено в един ден стачкуват аграрни производители, “Спешна помощ ” и Комисията за отбрана на потребителите. 
“Първата ни работа в новия парламент ще е бюджет за 2023 година Въпросът ще е какъв ще той, тъй като от този най-съществен закон зависи животът на всяко българско семейство. Тук ни е огромната борба. Десните споделят, че би трябвало дефицитът да е под 3%, с цел да влезем в Еврозоната. Ние споделяме, че България не е подготвена да влезе в Еврозоната в този момент и незабавно. Не можем да отговорим на условията да имаме недостиг под 3% и инфлация под 6%, а когато не си квалифициран за тези индикатори, влизането в Еврозоната може да е голям риск за стопанската система, за растеж в цените и обедняване ”, сподели още Корнелия Нинова. 
“Подкрепете ни. Това е борба за вас. Нека я изнесем дружно. С номер 1 в бюлетината - за мир, високи приходи, семейство и деца ”, прикани в умозаключение тя.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР