Не ветото на България е блокирало началото на преговорите на

...
Не ветото на България е блокирало началото на преговорите на
Коментари Харесай

Бериша: Рама отиде в Брюксел като васал на Вучич

Не ветото на България е блокирало началото на договарянията на Албания с Европейския съюз, а деградацията на демокрацията и неизпълнението на изискванията от държавното управление на Еди Рама. Това съобщи ръководителят на Демократическата партия и някогашен министър председател на Албания Сали Бериша.

" Има някои страни от Европейски Съюз, които не са съгласни със започването на договаряния с Албания, тъй като Албания не е изпълнила поставените от Европейски Съюз условия - в противен случай, Албания претърпя огромни разтърсвания във връзка с свободата на гласоподаване и медиите. Не ветото на България, а деградацията на демокрацията и неизпълнението на изискванията от страна на държавното управление на Еди Рама, както и откраднатият трети мандат, с което той се хвали в Брюксел ", твърди Бериша.

Според него доказателствата за връзките на незаконни групировки с главните представители на социалистическата партия, като се стартира от Рама, никой с нищо не може да ги прикрие.

Друга съществена причина съгласно Бериша за отхвърлянето от страна на Европейски Съюз и неотделянето от Северна Македония е обвързвана с невиждания факт, че Рама отиде като васал на Вучич, цитира изявлението му албанската телевизия Ора Нюз.

" Рама отиде в Брюксел не като министър-председател на Албания, а като васал на Александър Вучич и беше притеглен като Милорад Додик - президент на Република Сръбска в Босна и Херцеговина. Това не е в сходство с визията на Берлин или Брюксел за Балканите, а с Балканите на Белград и Путин. В името на това той се появи на конференцията в известната тройка - патрона Вучич и васалите Рама и Ковачевски. Това нямаше нищо общо със взаимна конференция, а имаше за цел да потвърди, че е направил своя избор сред Балканите на Берлин и Балканите на Путин.

" Албания не получи статут на договарящ, тъй като клеветникът ходеше от среща на среща на върха с червени маратонки, тюрбан и беневреци, с цел да се присмива на формалния протокол ", сподели още Бериша.

Бившият министър председател дефинира изказванията на Рама като скандални.

" Той се оправи със застъпничеството на Сърбия и укори водачите на Европейски Съюз, че са поискали от Сърбия да приложи наказания против Русия с аргумента на капитулирал човек. Според него 80% от сърбите назовават палача на украинската нация воин. Ако го назовават воин, има единствено една причина и това е Вучич ", заключи водачът на Демократическата партия Сали Бериша.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР