Не въвеждаме нормативно правила, които да контролират, за да не

...
Не въвеждаме нормативно правила, които да контролират, за да не
Коментари Харесай

Специалист: Раждането винаги е рисково, по-притеснителна е липсата на грижа и персонал

" Не вкарваме нормативно правила, които да управляват, с цел да не покажем какъв брой дефекти има опазването на здравето ", сподели в „ Тази заран “ експертът по здравно право адв. Мария Петрова.

По думите ѝ въобще не е необичайно родилка на 29 години, която ражда за повторно, да се утежни толкоз доста за 12 часа.

През нощта споделила, че има потребност от помощ

„ Раждането постоянно е рисково. По-притеснителна е неналичието на съответна грижа и задоволително личен състав. На няколко пъти дамата написа, че няма кой да ѝ помогне и че сестрата хърка. От години се приказва, че би трябвало да има стандарт по акушерски грижи “, акцентира Петрова.

„ Огромният проблем е неприятното ръководство. Високият % на секциото се дължи на това, че е планово и може да си позволим задоволително личен състав “, уточни тя.

Детето е в положително положение

„ Ако се потвърди, че сестра в действителност е заспала, до момента в който родилката е имала потребност от помощ, законът планува минимум дисциплинарно наказване. Ако се потвърди, че не е оказана грижа на родилката, до момента в който спи, и това е повода за тази покруса, следва наказателно произвеждане и може да понесе наказване от 1 до 6 години “, разясни експертът по здравно право.

Какво още разяснява Мария Петрова - гледайте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР