Не успяхме да заловим Петьо Петров-Еврото, защото изтече информация 15

...
Не успяхме да заловим Петьо Петров-Еврото, защото изтече информация 15
Коментари Харесай

Петър Тодоров: Не успяхме да заловим Петьо Петров-Еврото, защото изтече информация 15 минути преди акцията

Не успяхме да заловим Петьо Петров-Еврото, тъй като изтече информация 15 минути преди акцията. Това съобщи някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров в „ Денят стартира “.

След като има случаи на побоища в София значи има проблем с бежанците.

Проблемът с бежанците продължава да съществува и ескалира. Проблемът е основно от 2014 година, само че последните години се задълбочи. В момента се следи краткотрайно понижение на мигрантския напън, само че това е обвързвано с климатичните условия. Ще видите, че от идващия нататък внезапно ще се усили натискът още веднъж. Проблемът е в това, че се връщат от Европа тихо и тайно.

„ Домовете, в които са настанени бежанците в София, са със свободен режим. През деня нямаме право да ги задържаме. Около домовете за бежанци би трябвало да има засилено полицейско наличие “, сподели Петър Тодоров.

Според него ще отнеме най-малко 3 години в подготовката и образованието на 1200 граничари,

които да се изпратят на границата.

„ Тъй като един конкурс протича за най-малко 6 месеца, образованието също е 6 месеца, а за жалост потенциалът на нашите обучителни центрове е дребен. Над 500 са незаетите бройки в Столична дирекция на вътрешните работи, само че казусът е, че няма искащи за състезанията “, сподели Тодоров.

По времето, в което Петър Тодоров беше основен секретар на Министерство на вътрешните работи имаше опит Петьо Петров-Еврото да бъде хванат, само че това не се случи.

„ За мен не успяхме да го заловим, тъй като изтече информация. 15 минути преди да влязат сътрудниците, той е бил там, където трябваше да го заловят. По това време имаше няколко сходни случая “, акцентира той.

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров съобщи, че не разполага с информация Мартин Божанов-Нотариуса да е бил помощник на Министерство на вътрешните работи. По думите му – брачната половинка на Нотариуса е била назначена с външен конкурс в ГДБОП, което не е постоянна процедура.

„ Изненадващото е, че е била назначена с външен конкурс, което е казус и не е правено. Начинът, по който е отстранена води до нейното връщане след това “, изясни още Петър Тодоров.

„ За мен Нотариусът беше погубен, тъй като някой се тормози, че може да се разприказва “.

 

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР