Не успяхме да превърнем изборите от европейски“ в национални –

...
Не успяхме да превърнем изборите от европейски“ в национални –
Коментари Харесай

Жаблянов: Не успяхме да превърнем изборите от европейски в национални

„ Не успяхме да превърнем изборите от „ европейски “ в „ национални ” – като самобитен „ избор на съмнение “ против държавното управление на Бойко Борисов. Разположението на политическите сили в народен мащаб се резервира каквото беше след парламентарните избори през 2017 година ”
Това написа в изводите на отчета „ За резултатите от извършените избори на 26 май 2019 година за членове на Екологичен потенциал и дилемите на Българска социалистическа партия за присъединяване в предстаящите избори за локална власт” на Народно събрание на Българска социалистическа партия, прочетен от Валери Жаблянов, член на ИБ на Българска социалистическа партия, на съвещанието на 49-и Конгрес на Българска социалистическа партия. В документа се споделя още, че гласоподавателите не са видели в европейските избори инструмент за влияние върху вътрешнополитическата конюнктура в страната, като това се удостоверява от интензивността на вота. „ В страната не се осъществя предстоящият от нас „ протестен избор “, се акцентира в документа.

В изводите се споделя още, че и двете водещи партии в страната понижават своя резултат почти 2 пъти на миналите избори. „ Разликата сред нас и ГЕРБ и в процентно отношение на практика е същата (5.5% през 2017 година и 6.8% сега). Българска социалистическа партия не съумя да реализира главната цел, която си сложи на Европейски избори 2019 година – да ги завоюва, тъй че да се утвърди като първа политическа мощ, да се наложи като парламентарна опция на ръководещото болшинство и да провокира предварителни парламентарни избори ", се споделя в отчета.

Жаблянов прочете още, че за постигането на тази цел е било належащо да бъдат извоювани най-малко 2/3 от гласовете за Българска социалистическа партия, подадени на парламентарните избори през 2017 година В документа се показва страдание, че Българска социалистическа партия не е могла да активизира гласоподаватели отвън твърдото си ядро. Констатирано е, че левицата не е съумяла дейно да противодейства на присъединилия се в акцията министър-председател.

„ Безспорно би трябвало да отбележим растеж на подадените за Българска социалистическа партия гласове, както и извоюваните 5 мандата, постигнатите първи места в Монтана и Ямбол и на регионално равнище в Плевен и Добрич. В разпределението на гласовете за Българска социалистическа партия по места може ясно да се открои капацитет за сполучливо показване на локалните избори в общините при издигане на подобаващи кандидатури за кметове, партийно и политическо единение, ясни задължения към проблемите на локалното самоуправление”, се споделя още в отчета, показан от Валери Жаблянов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР