Не успяха сътрудниците на космическите агенции и обсерватории да си

...
Не успяха сътрудниците на космическите агенции и обсерватории да си
Коментари Харесай

Какво страшилище пак лети към Земята и вдига по тревога NASA на 12 октомври

Не съумяха сътрудниците на галактическите организации и обсерватории да си отдъхнат облекчено, изпращайки с взор прелетелия около Земята голям метеорит " Флоренция ", а не щеш ли на хоризонта към този момент се задава друга заплаха. Към нашата планета се доближава още по-страшен галактически обект - метеоритът 2012 TC4.

NASA към този момент оцени неговите размери, маса и евентуалната заплаха за Земята. Този метеорит е малко по-малък от " Флоренция ", само че е от по-плътна порода, която е по-яка от гранит. Освен това тя е доста огнеупорна и няма да изгори доста при навлизането с в атмосферата.

По данни на учените от NASA, метеоритът ще се приближи до Земята на рекордо малко разстояние - 43,5 хиляди километра. По други данни той може да се окаже на разстояние едвам 6800 километра. Космическият обект бе открит през 2012 година и получи обозначението 2012 TC4.

2012 TC4 е 1000 пъти по-тежък от Челябинския астероид, който въпреки и да се разпадна във въздуха провокира значително беди и грижи в южноуралската столица. Този метеорит лети със доста по-голяма скорост от Челябинския. Вероятността от стълкновението ми със Земята е 1/600. И какво ще стане, в случай че тази гигантска галактическа скала се вреже в нашата планета, отбелязва esoreiter.ru.

При най-лошия сюжета 2012 ТС4 може да пробие планетарната кора и да провокира нещо като цунами в магмата на планетата. Това ще докара до тотално изригване на вулканите и многочислени трусове с невиждана до момента мощ.

Сътрудници на NASA към този момент прецизираха, че оптималното доближаване на 2012 TC4 със Земята ще бъде на 12 октомври и то в миг, когато Американският континент ще бъде извърнат с лице към прелитащия метеорит.

Може би заради тази причина NASA е набелязала учението Съдния ден и тестирането на своята система за " планетарна защита " също на 12 октомври т.г.? Мнозина не имат вяра, че това просто е съвпадане. Мрежата към този момент е залята от мнения, че сътрудниците на NASA знаят доста повече за 2012 TC4, в сравнение с споделят в спестовните публични известия...

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР