Не успях да гласувам. Получих мотивиран отказ, за да ми

...
Не успях да гласувам. Получих мотивиран отказ, за да ми
Коментари Харесай

Асен Василев: Получих мотивиран отказ да гласувам. Това е абсурдно!

" Не съумях да гласоподавам. Получих стимулиран отвод, с цел да ми се издаде позволение за гласоподаване ", сподели пред публицисти финансовият министър Асен Василев, представен от бТВ.

Той прочете и претекстовете на общината в Хасково за отхвърли. По думите на Василев общината няма задоволително доказателства, че последните шест месеца е бил на територията на България.

„ Община Хасково не може да откри, че последните шест месеца аз съм бил на територията на страната, а не съм живял в чужбина. Мисля, че това е меко казано неуместно, още повече че им дадохме документи, свързани с избирането ми като депутат от ЦИК, което автоматизирано значи, че пребивавам в страната, по-късно обвързвано и с назначението ми като министър на финансите. Не знам какъв брой по-оригинални документи им трябват от Държавен вестник “, разяснява Асен Василев.

Според него въпросът не е, че не може да гласоподава, а че общината в Хасково в продължение на шест часа се е пробвала да откри дали депутат, определен от Хасково, и министър на финансите е живял през последните 6 месеца на територията на страната.

По думите му това е присъда за града, който последните няколко мандата се ръководи по възмутителен метод.

Припомняме, че поради незаличен сегашен адрес от 2000 година в Съединени американски щати Асен Василев попадна в забранителния лист, което го спъна да гласоподава за локални избори. Така финансовият министър потегли по институциите.

Принципът на уседналост важи единствено за локални избори. Според него шест месеца преди вота гласоподавателят би трябвало да е живял на територията на България, което се удостоверява с адресна регистрация.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР