Не украсявайте коледната елха със свещи и бенгалски огън и

...
Не украсявайте коледната елха със свещи и бенгалски огън и
Коментари Харесай

Как да посрещнем Нова година безопасно?


Не украсявайте коледната елха със свещи и бенгалски огън и поставяйте горящи свещи върху твърда и незапалима повърхнина - това са част от препоръките на специалистите от Главната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в навечерието на празненствата по случай Нова година.

Оттам припомнят за покачвания риск от пожар в домовете на хората , който се основава при потребление на разнообразни типове коледна декорация, бенагалски огън, пиротехнически произведения, както и оставени без контрол работещи кухненски и отоплителни електрически уреди.

Традиционната акция за обезпечаване на пожарна сигурност по време на празниците се организира и през тази година. В интервала сред 22 и 26 декември пожарникарите са направили инспекции в 728 обекта у нас, измежду които лечебни заведения, домове за настаняване, приюти. Проверена е основаната организация за обезпечаване на пожарната сигурност и на условия за евакуация и гасене на пожар, положението на отоплителните уреди и уреди, електрическите и вентилационните съоръжения, положението на системите за гасене и уведомяване при пожар.

Проведени са и инструктажи за дейностите, които би трябвало да бъдат подхванати при вероятно пораждане на случай.

А с цел да посрещнете Новата година безвредно, ето няколко лесни правила, предложени от специалистите:
Не използвайте свещи и бенгалски огън за декорация на коледните дръвчета Горящите свещи би трябвало да бъдат сложени върху твърда и негорима поставка, на безвредно разстояние от горими материали и предмети Пазете горящите свещи надалеч от деца и домашни любимци, които с дейностите си могат да провокират пожар Светещите коледни лампички и друга декорация не би трябвало да остават включени без контрол Проверявайте редовността на електрическите и други отоплителни уреди, които ползвате всекидневно Не разрешавайте на деца да използват пиротехнически произведения В случай на задимяване или пожар съобщете на телефон 112 и излезте на открито, изпълнявайте напътствията на пристигналите на място пожарникари и чиновници на реда. При мощно задимяване използвайте влажен текстилен материал пред носа и устата
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР