Не цялото море е мръсно, ние сме посочили конкретни места,

...
Не цялото море е мръсно, ние сме посочили конкретни места,
Коментари Харесай

Богомил Николов: Не цялото море е мръсно, посочили сме проблематичните места

Не цялото море е мръсно, ние сме показали съответни места, които са проблематични. Това сподели в предаването " Денят на фокус " на Радио " Фокус " изпълнителният шеф на Асоциация " Активни консуматори " Богомил Николов.

" От 11 плажа при два има фрапиращо повишено количество на ешерихия коли и ние считаме, че при такива равнища на замърсяване би трябвало да има краткотрайна възбрана за къпане на тези два плажа. Аз надалеч не съм склонен с обобщенията в общественото пространство, че цялото море е мръсно. Ние сме показали съответни места, които са проблематични и упованията ни са, че там ще се потърси източника на това замърсяване ", 

Според Богомил Николов повода за замърсяванията са това, пречиствателните станции тук-там не са с задоволителен незадоволителния размер или има зауствания и изхвърляния на боклук в прилежащите реки. " Имам възприятието, че това е тематика табу, за която не би трябвало да се приказва, че има замърсяване, и би трябвало да се рисува една идеалистична картина. Всъщност,  колкото по-бързо разберем и назовем казуса, толкоз по-бързо ще си решим ", счита още той.

" За пръв път аз като жител чух изказванието, че проби след дъжд не се взимат, както настояват от РЗИ Бургас, че повишените стойности на пробите. Това значи ли, че след дъжд не би трябвало да се къпем ли? Малко е необичайно. В последна сметка това се прави за хората, за жителите, и те би трябвало да бъдат защитени ", изрече мнение Богомил Николов.

" В откритото писмо на Министерство на здравеопазването се съдържаше покана за взаимна инспекция. Ние сме съгласни и през днешния ден ще изпратим писмо. Надявам се до края на тази седмица да може взаимно да посетим тези два плажа, които са по-замърсени, и да направи още веднъж контролна инспекция, с цел да може да се обясни този въпрос. Нека да създадем една такава инспекция и да забележим какво ще се случи ", заключи изпълнителният шеф на Асоциация " Активни консуматори " Богомил Николов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР