Не трябва да стигаме до тук. Не за друго, но

...
Не трябва да стигаме до тук. Не за друго, но
Коментари Харесай

Радев пред Съвета на ректорите: Партиите забравиха или неволно пропуснаха да променят бюджета

Не би трябвало да стигаме до тук. Не за друго, само че това не е добър сигнал и към нашето общество. Партиите, които трансформираха Конституцията и заложиха нов член 23, че образованието, науката и културата са висша национална полезност, не помниха да трансформират бюджета или несъзнателно пропуснаха. Това води до редица подозрения в искреността на тези мощни думи записани в Българската конституция. Това съобщи президентът Румен Радев на срещата със Съвета на ректорите у нас по отношение на оповестената протестна подготвеност поради възнагражденията на университетските преподаватели, съобщи кореспондент на " Фокус " .

" Напълно ви поддържам във вашите условия, тъй като, в случай че ние желаеме да се развиваме като съвременна европейска страна, учредена на демократични правила, с високи технологии в нашата промишленост и във всяка сфера на стопанската система, с интензивен стопански напредък, с по-висок витален стандарт на нашето население, ключът е българската просвета и обучение ", добави той.

Радев сподели още, че неведнъж е обсъждал всички проблеми пред българското обучение с ректорите в страната.

" Във всяко едно от вашите образователни заведения аз съм бил, по няколко пъти. Неведнъж сме разговаряли с вас за проблемите на българското висше обучение - за проблемите, за вероятностите пред него, за целите и какво би трябвало да прави страната, тъй че да се развива по един заслужен метод ", съобщи президентът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР