Не трябва да се стига до по-високи данъци. По-високи данъци,

...
Не трябва да се стига до по-високи данъци. По-високи данъци,
Коментари Харесай

Хампарцумян: По-високи данъци при неефективна администрация е пълнене на каца без дъно

Не би трябвало да се стига до по-високи налози. По-високи налози, наляти в неефективна администрация, значи пълнене на кацата без дъно. Така че напъните би трябвало да бъдат по-скоро да създадем един закостенял бюджет и по-ефективно работеща администрация, тъй като тя няма потребност да се раздува, а това, което имаме - да си прави работата, тъй като в огромната си част е извънредно неефективна. Това разяснява банкерът Левон Хампарцумян пред Нова тв.
Прочетете още
Данъците в действителност подхранват - слагаме ги в една шапка, даваме ги на политиците, да ни върнат услугите - опазване на здравето, обучение. Затова би трябвало да има реален бюджет, тъй като политиците ще би трябвало да вземат решение две неща - първо, да създадат закостенял бюджет, с цел да могат да се преследват икономическите цели на България и стабилната стопанска система, да дадат добра база за напредък, само че би трябвало да мислят и по какъв начин ще ги изберат отново, изясни Хампарцумян.

Цените на плодовете и зеленчуците, като пристигна сезона по натурален метод, освен ще се успокоят, само че и ще тръгнат надолу. Кой е споделил, че би трябвало да ядем евтини зеленчуци измежду зима, попита той.

Да се опитаме да стандартизираме и администрираме цени на хранителни артикули, е задача невъзможна. Опитвано е в комунистическата система, само че не работи добре, предизвести специалистът.

Хампарцумян дефинира опитите да се наложи таван на цените и да се вкарат те в регулация посредством пуснатия уебсайт като: популистични и безплодни опити да покажат угриженост за популацията, само че резултатът в последна сметка е, че цените са такива, каквито са.

Цената има най-различни съставни елементи - качество, улеснение. Ако ще би трябвало за 20 стотинки да биеш 500 км - няма да се случи, разяснява той новия уебсайт за сравняване на цените. Това ще е значимо за някой студент, който написа курсова работа за цените, за научни и други цели, добави той.

Истината е, че ние желаеме ефикасен пазар, а това значи висококачествени артикули, които конкурентно се оферират и хората имат опцията да изберат. Защото хората са подготвени да платят награда за качество, изясни специалистът.

Държавата би трябвало да управлява качеството - пестицид, нитрати, за което ние, потребителите, нямаме опция да ревизираме, изясни Хампарцумян. Хубаво е в огромния град да получим свежи аграрни артикули, само че това не става от самосебе си.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР